Σας παρουσιάζουμε  τα μεγαλύτερα και ωραιότερα κάστρα του κόσμου που μας ταξιδεύουν και μας θυμίζουν την εποχή των βασιλιάδων,  των ιπποτών και των επικών μαχών.

•    Κάστρο Neuschwanstein
Βασιλικό παλάτι στις βαυαρικές Άλπεις της Γερμανίας, το πιο διάσημο από τρία βασιλικά ανάκτορα χτίστηκε για Λουδοβίκου Β ‘της Βαυαρίας.

•    Παλάτι των Βερσαλλιών
Το παλάτι των Βερσαλλιών ήταν η επίσημη κατοικία των βασιλέων της Γαλλίας από το 1682 μέχρι το 1790. Ήταν αρχικά ένα κυνηγετικό περίπτερο, χτίστηκε το 1624, από τον Louis XIII.
Επεκτάθηκε από την αρχή Louis XIV το 1669. Τη χρησιμοποίησε ως ένα μικρό οίκημα ως ένα μυστικό καταφύγιο για ερωτικές ερωτική της ζωή του με την όμορφη Louise de la Valliere και έχτισε ένα πάρκο παραμύθι γύρω από αυτό.

•    Chenonceau
Το Chenonceaux, μια μικρή αγροτική κοινότητα στο διαμέρισμα Indre-et-Loire στη βορειοδυτική Γαλλία, 18 χιλιόμετρα ανατολικά της Τουρ. Βρίσκεται στον ποταμό Cher. Το Chenonceaux είναι γνωστός ως ο χώρος του 16ου αιώνα Chateau de Chenonceaux, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού.

•    Το Chateau του Chambord
Το Chambord, Chateau, πάρκο, και χωριό στο διαμέρισμα Loire-et-Cher, στην κεντρική Γαλλία. Το κάστρο του Chambord ήταν ένα καταφύγιο για τους Γάλλους βασιλείς, ειδικά Louis XIV ήταν υπό την αιγίδα του ότι ο Κύριος γαλλική δραματουργός του Μολιέρου de Pourceaugnac και Le Bourgeois Gentilhomme πρώτη φορά που παράγεται εκεί.

•    Linderhof
Ο Λουδοβίκος ΙΙ έχτισε αυτό το απομονωμένο κυνηγετικό «περίπτερο», το οποίο ήταν γνωστό ότι θα γινόταν το νέο παλάτι των Βερσαλλιών. Είχε σχεδιαστεί ως μια μικρή βίλα, αλλά εξελίχθηκε σε ένα υπέροχο παλάτι ροκοκό στο περίτεχνο γαλλικό στυλ. Το Linderhof είναι το μικρότερο από τα τρία βασιλικά κάστρα, και το μόνο που έχει ολοκληρωθεί πλήρως  (1878).

•    Πύργος του Λονδίνου
Το Κάστρο κτίριο ,ήταν ένα ουσιαστικό μέρος της νορμανδικής κατάκτησης. Όταν ο Δούκας Γουλιέλμος της Νορμανδίας εισέβαλε στην Αγγλία το 1066 την πρώτη του προσφυγή μετά την προσγείωση ήταν να δημιουργηθεί ένα κάστρο.

•    Λιντς, Κεντ
Το κάστρο του Leeds είναι αναγνωρισμένο ως το πιο ρομαντικό κάστρο της Αγγλίας, βρίσκεται στη νοτιο-ανατολική Αγγλία, χτισμένο σε δύο γειτονικά νησία στον ποταμό Len.Leeds . Το κάστρο ήταν αρχικά ένα αρχοντικό της οικογένειας Saxon βασιλική ενδεχομένως ήδη από την βασιλεία του Έθελμπερτ IV (856-860).

•    Μπλουά
Κυριαρχούν το ποταμό Λίγηρα, το βασιλικό κάστρο του Μπλουά δεν είναι μόνο ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αναγέννησης στη Γαλλία, αλλά και μια λαμπρή εικόνα της εξέλιξης της γαλλικής αρχιτεκτονικής από τον Μεσαίωνα μέχρι τον 17ο αιώνα.

•    Nymphenburg
Ο πρώην θερινή κατοικία των ηγεμόνων της Βαυαρίας, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης , στο κέντρο σε ένα από τα ομορφότερα πάρκα του Μονάχου. Πέντε γενιές ηγεμόνων Wittelsbach συμμετέχουν στην κατασκευή αυτού του μπαρόκ κάστρου.

•    Mont  Άγιος Μιχαήλ
Le Mont-Saint-Michel, βραχώδης, κωνικοί νησάκι στη βορειοδυτική Γαλλία, στον Κόλπο του Saint-Malo. Το νησάκι, που γιορτάζεται ως μονή Βενεδικτίνων του, έχει μικρά σπίτια και καταστήματα σε χαμηλότερο επίπεδο. Πάνω από αυτά, ξεχωρίζουν τα μοναστηριακά κτίσματα, πολλά από τα οποία χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα και θεωρούνται εξαιρετικά δείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Ελπινίκη Τζουάνου