Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η νοοτροπία στα επαγγελματικά ταξίδια έχει αλλάξει, σύμφωνα με την Global Rescue.
Οι πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις είναι πιο αποτελεσματικές στη δημιουργία και τη διατήρηση σχέσεων από τις εικονικές συναντήσεις.

Τα εγχώρια και διεθνή ταξίδια που σχετίζονται με την εργασία αυξάνονται μαζί με τα ταξίδια αναψυχής.
Τα επαγγελματικά ταξίδια προβλέπεται να αυξηθούν και τα αναψυχής έχουν ήδη απογειωθεί.

  • Το 70% των επιχειρηματιών ταξιδιωτών λέει ότι τα ταξίδια τους θα υπερβούν τα προ πανδημίας επίπεδα, το 2023.
  • Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες (65%) θα προσθέσουν επιπλέον μέρες στο εταιρικό τους ταξίδι για αναψυχή.

Καθώς αυξάνονται τα επαγγελματικά ταξίδια, αυξάνονται και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες, ειδικά μετά την πανδημία και την άνοδο της εξ αποστάσεως εργασίας.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση διαχείρισης σε αυτό το εξελισσόμενο περιβάλλον θα είναι ο τρόπος φροντίδας που παίζει ρόλο στην προστασία ενός εργατικού δυναμικού, δήλωσε ο Dan Richards, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Rescue.
Οι επιχειρήσεις πρέπει να αναρωτηθούν εάν πολιτικές για τη διατήρηση της υγείας, της ασφάλειας και της ευημερίας για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες τους».

Η βρετανική Travel Counselors ανέφερε αύξηση των κρατήσεων για επαγγελματικά ταξίδια, με τις συναλλαγές να αυξάνονται σχεδόν κατά 70% σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι εταιρικές κρατήσεις ανήλθαν συνολικά σε περισσότερα από 85 εκατομμύρια λίρες μέχρι το τέλος Μαρτίου, με 418 νέους λογαριασμούς που άνοιξαν.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι υπήρξε αύξηση στον αριθμό των πρακτόρων που έκαναν κράτηση για εταιρικά ταξίδια τους τελευταίους μήνες, έτσι ώστε τώρα υπάρχουν 342 εταιρικοί ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο και 504 παγκοσμίως.

Οι τρεις κορυφαίοι τομείς συναλλαγών για κρατήσεις επαγγελματικών ταξιδιών τον Μάρτιο ήταν η αγορά επαγγελματικών υπηρεσιών (1.847 κρατήσεις), οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (1.386) και το μάρκετινγκ και η διαφήμιση δημοσίων σχέσεων (781).

Οι πιο συνηθισμένοι προορισμοί για εταιρικές κρατήσεις είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.