H easyJet ξεκίνησε διαβουλεύσεις για σχέδια κλεισίματος βάσεων στο Στάντστεντ, το Σάουθεντ και το Νιουκάστλ, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει απο την κρίση που δημιούργησε ο κορωνοϊός στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Η αεροπορική εταιρεία επίσης σχεδιάζει να απολύσει 727 από τους πιλότους του στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και το ένα τρίτο του συνόλου του εργατικού δυναμικού της.

Ο Ralph Hollister , αναλυτής, Travel & Tourism στο GlobalData σχολίασε: «Αν και είναι ζωτικής σημασίας το easyJet να μειώσει το κόστος για να λειτουργεί αποτελεσματικά εν μέσω του τρέχοντος επιπέδου ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια, υπάρχει κίνδυνος οι εξορθολογιστικές πρωτοβουλίες της να είναι πολύ επιθετικές. Η αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να καταλήξει να μείνει “γυμνή” και να μην έχει εργατικό δυναμικό εάν η ζήτηση συνεχίσει να αυξάνεται καθώς οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνεχίζουν να χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς – οι πιλότοι που απολύονται δεν θα καθίσουν απλώς να καθίσουν και να περιμένουν την αεροπορική εταιρεία να τους επαναλάβει όταν επαρκή ζήτηση επίπεδα επιστροφής

«Η IATA δεν αναμένει ότι τα επίπεδα ζήτησης πριν από τον κορωνοϊό θα επιστρέψουν τουλάχιστον μέχρι το 2023. Η αεροπορική εταιρεία πρέπει να βρεθεί σε θέση όπου μπορεί να αντιδρά γρήγορα σε ξαφνικές αλλαγές».