Παρά την πανδημία του Covid-19 που συνεχίζει να «ζυγίζει» την οικονομική απόδοση της Booking Holdings, η εταιρεία σημείωσε σημαντική βελτίωση το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

  • Οι ακαθάριστες ταξιδιωτικές κρατήσεις για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μείωση 47% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
  • Στο δεύτερο τρίμηνο, οι ακαθάριστες ταξιδιωτικές κρατήσεις είχαν υποχωρήσει 91% έως 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία ένιωσε τον πλήρη αντίκτυπο του Covid-19”, είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Booking Holdings Γκλεν Φέγκολ.

Οι διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν το γ’ 3μηνο μειώθηκαν 43% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα συνολικά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο του 2020 ήταν 2,6 δις δολάρια, μείωση 48% από το προηγούμενο έτος.
Τα καθαρά έσοδα για το τρίμηνο ήταν 801 εκατομμύρια δολάρια, μείωση 59% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Όπως υπογράμμισε ο Γκλεν Φέγκολ, παρόλο που η επιχείρηση λειτουργεί “πολύ κάτω από τα επίπεδα πριν από το Covid-19 η βελτίωση του γ’ 3μηνου έναντι του β’ 3μήνου καθοδηγείται εξ ολοκλήρου από τα εγχώρια ταξίδια. Η εσωτερική κίνηση έχει επωφεληθεί από τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς”.

Το προσαρμοσμένο EBITDA για το γ’ 3μηνο του 2020 ήταν 1 δις δολάρια, μείωση 60% από έτος σε έτος.

Συγκριτικά, η Booking Holdings παρουσίασε μια προσαρμοσμένη απώλεια EBITDA ύψους 376 εκατομμυρίων δολαρίων για το β’ 3μηνο του 2020.

Παρά τη βελτιωμένη απόδοση στο γ’ 3μηνο έναντι του β’ 3μηνο, ο Γκλεν Φέγκολ λέει ότι θα είναι “πολύ δύσκολο να επιτευχθεί κερδοφορία στο δ’ 3ηνο”, λόγω της πρόσφατης αύξησης των λοιμώξεων και των lockdown καθώς και του χειμερινού καιρού.