Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια κάλεσαν τις αρχές να παράσχουν μεγαλύτερη χρηματοδότηση και ρυθμιστική υποστήριξη για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για καθαρό μηδενικό άνθρακα.

Ο Javier Marín, πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), δήλωσε ότι «θα πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή περισσότεροι μηχανισμοί υποστήριξης και περισσότερα κίνητρα» προκειμένου να συμμορφωθούν με πρωτοβουλίες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, όπως το Fit for 55».

Η Ένωση Επιχειρηματικών Ταξιδιών (BTA) με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ζήτησε επίσης μεγαλύτερη οικονομική υποστήριξη για τη βελτίωση της αντιστάθμισης του άνθρακα και την αύξηση των υποδομών γύρω από τα αειφόρα καύσιμα (SAF).

Σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση του Conservative Environment Network, το οποίο εξετάζει την απορρόφηση του SAF στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο διευθύνων σύμβουλος της BTA Clive Wratten είπε, ως κλάδος, «δεν μπορούμε να καινοτομήσουμε, να αντισταθμίσουμε και να μειώσουμε χωρίς την υποστήριξη και την οικονομική ενίσχυση από την κυβέρνηση».

Ο συνεχιζόμενος πληθωρισμός ρίχνει επίσης λάδι στη φωτιά, με τον Clive Marín να επισημαίνει την αυξημένη «ευθραυστότητα και αστάθεια» καθώς ο κλάδος εισέρχεται στο 2023.