Ο τομέας των εκδηλώσεων και των συμβάσεων υφίσταται επί του παρόντος σημαντικές πιέσεις και αλλαγές και, υπό το φως της πανδημίας Covid-19, ο εκτενής διάλογος και η προβολή στην αγορά είναι μεταξύ των βασικών παραγόντων για ανάκαμψη και μελλοντική επιτυχία.

Η Στρατηγική Συμμαχία των Εθνικών Γραφείων Συνέλευσης της Ευρώπης ξεκίνησε τη νέα της ιστοσελίδα www.convention-europe.com για να παρέχει στους πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες χρήσιμους πόρους καθώς και απευθείας κανάλια επικοινωνίας στα 28 μέλη της από όλη την Ευρώπη.

Η Στρατηγική Συμμαχία των Εθνικών Συνεδρίων της Ευρώπης (γνωστή ως «η Συμμαχία») είναι ένα δίκτυο εθνικών οργανισμών μάρκετινγκ προορισμού. Ως συνεργατική βιομηχανική πλατφόρμα, επικεντρώνεται στην ενίσχυση της θέσης της Ευρώπης ως κορυφαίου προορισμού διεθνών επιχειρηματικών εκδηλώσεων.

Ο σκοπός της Συμμαχίας είναι να δημιουργήσει μια ωφέλιμη σχέση εργασίας μεταξύ των εθνικών γραφείων της Ευρωπαϊκής Συνέλευσης, προκειμένου να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω η θέση της Ευρώπης.

Η ιδέα της δημιουργίας συνεργιών και της δημιουργίας μιας κοινής πλατφόρμας για την Ευρώπη ως προορισμού επιχειρηματικών εκδηλώσεων στη διεθνή σκηνή συνεχίζει να κερδίζει έδαφος. Με την επίσημη πρώτη της στο IMEX 2014 στο Λας Βέγκας με 9 ιδρυτικές χώρες, η Συμμαχία είναι πλέον ένα ισχυρό δίκτυο 28 μελών που έχει αναπτυχθεί σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια.

Από το 2014, η Συμμαχία διοργανώνει συναντήσεις δύο φορές το χρόνο σε εναλλασσόμενους προορισμούς. Οι τελευταίες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Διαδίκτυο για τη διατήρηση του διαλόγου ακόμη και σε μια φάση κατά την οποία οι προσωπικές συναντήσεις πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα δεν ήταν δυνατές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο νέος ιστότοπος ενισχύει την προβολή

Η παρουσίαση του νέου ιστότοπου της Συμμαχίας www.convention-europe.com είναι το επόμενο βήμα για την ενίσχυση της προβολής της Ευρώπης ως εξαιρετικού προορισμού συνάντησης.

Εκτός του ότι προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και εξαιρετικής υποδομής, η περιοχή επωφελείται από την τεχνογνωσία πρώτης κατηγορίας σε πολλούς τομείς της επιστήμης και των επιχειρήσεων.

Τα στατιστικά στοιχεία της ICCA δείχνουν ότι οι ενώσεις από όλο τον κόσμο επιλέγουν την Ευρώπη ως ένα εξαιρετικό μέρος για να συναντηθούν, να μοιραστούν γνώσεις, να προωθήσουν την καινοτομία και να συνδεθούν με ανθρώπους και ιδέες.

Ως ο νούμερο ένα προορισμός συνάντησης παγκοσμίως για συναντήσεις σύνδεσης, οι ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενούν περίπου 2,4 εκατομμύρια επιχειρηματικούς επισκέπτες ετησίως. Περισσότερες από τις μισές από όλες τις συναντήσεις σύνδεσης σε όλο τον κόσμο (54 τοις εκατό) πραγματοποιούνται στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πόροι και άμεση πρόσβαση

Εκτός από έναν χάρτη επισκόπησης με όλα τα μέλη, ο νέος ιστότοπος προσφέρει επίσης άμεση πρόσβαση στις διαδικτυακές παρουσίες και των 28 μελών, καθώς και υπεύθυνους επικοινωνίας και στοιχεία επικοινωνίας για κάθε εθνικό συμβούλιο. Η ενότητα πόρων περιέχει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες τύπου και συνδέσμους για περαιτέρω πληροφορίες.