Η Ολομέλεια των Συνεργαζόμενων Μελών, συνήλθε για 44η φορά στο πλαίσιο της 25ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

Κάτω από το θέμα «Ενίσχυση του τουρισμού μέσω της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», 150 συμμετέχοντες, που εκπροσωπούν περίπου 70 Συνεργαζόμενα Μέλη συναντήθηκαν, για να συζητήσουν την κατάσταση της Συνεργασίας Μελών, τα κύρια αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από την προηγούμενη Ολομέλεια, να αναλύσουν την εξέλιξη και τα αποτελέσματα της συνεχιζόμενης στρατηγικής επέκτασης για μια ποιοτικά προσανατολισμένη και γεωγραφικά ισορροπημένη ένταξη και ανταλλαγή πληροφοριών και προτάσεων για μελλοντικά έργα και συνεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Affiliate Members παρουσίασε το Πρόγραμμα Εργασίας του UNWTO για την περίοδο 2024-2025. Ανάμεσα σε περισσότερες από 50 διαφορετικές συνεισφορές που έλαβαν, επιλεγμένα Συνεργαζόμενα Μέλη είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή και να εξηγήσουν λεπτομερέστερα τα έργα και τις πρωτοβουλίες που υποβλήθηκαν και που θα υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον με το Τμήμα Συνεργαζόμενων Μελών και την υποστήριξη του UNWTO.

Αναγνωρίζοντας τους Μακροχρόνιους Συμμάχους

Στη συνεδρία έγινε επίσης ειδική Τελετή Βράβευσης σε αναγνώριση μακροχρόνιων Συνεργαζόμενων Μελών, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής του Οργανισμού για περισσότερα από 30 χρόνια. Μεταξύ των βραβευθέντων, 12 Affiliate Members έχουν αναγνωριστεί στη χάλκινη κατηγορία (περισσότερα από 30 χρόνια Affiliate Membership), 14 στην ασημένια κατηγορία (πάνω από 40 χρόνια Affiliate Membership) και 1 για τη χρυσή κατηγορία (50 χρόνια Affiliate Membership).

Με την ευκαιρία αυτή, τα Affiliate Member έχουν επίσης εισαχθεί στη νέα εκσυγχρονισμένη πλατφόρμα που θα λανσάρει το Τμήμα Affiliate Members τις επόμενες εβδομάδες, η οποία θα παρέχει μια πιο διαδραστική και δυναμική διαχείριση του δικτύου ενώ παράλληλα θα ενισχύει τη δικτύωση και τη συνεργασία εντός του δικτύου των Affiliate Members .

Η Ολομέλεια προσέφερε το τέλειο στάδιο για να επισημανθούν ορισμένες από τις ευκαιρίες για τα Συνεργαζόμενα Μέλη να συνεργαστούν περαιτέρω με τον UNWTO σε δύο από τα κύρια θέματα προτεραιότητας του Οργανισμού, δηλαδή την εκπαίδευση και την προστασία των τουριστών. Αυτή είναι μια κρίσιμη προσπάθεια για τη διασφάλιση καλύτερης ενσωμάτωσης των Συνεργαζόμενων Μέλους στην ατζέντα του UNWTO.