Τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη για όσους δεν είναι σκιέρ αποκάλυψε σε πρόσφατη έρευνά του το Club Med.

Η έρευνα ανέλυσε μια σειρά από διαφορετικές δραστηριότητες για μη σκιέρ, συμπεριλαμβανομένων μονοπατιών πεζοπορίας, τοπικών εκδηλώσεων και περιηγήσεων, έτσι ώστε οι διακοπές για σκι να είναι για όλους.

Το Chamonix στη Γαλλία είναι το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ευρώπη για μη σκιέρ ταξιδιώτες, καταλαμβάνοντας συνολική βαθμολογία 67 στα 100. Συγκεκριμένα, οι μη σκιέρ μπορούν να απολαύσουν πάνω από 90 τοπικά γεγονότα για να διασκεδάσουν ή αν αναζητούν μια περιπέτεια, υπάρχουν 13 extreme περιηγήσεις/ δραστηριότητες για να διαλέξουν. Από snowmobiling μέχρι αλεξίπτωτο πλαγιάς στο χιόνι. Επίσης στο Chamonix, μπορεί κανείς να χαλαρώσει στα 19 διαθέσιμα spa.

Το Livigno είναι το δεύτερο καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ευρώπη για μη σκιέρ, με τα περισσότερα μονοπάτια πεζοπορίας με βαθμολογία 44 στα 100. Το Livigno έχει τον υψηλότερο αριθμό μονοπατιών πεζοπορίας στον ευρωπαϊκό δείκτη (22), καθιστώντας τον την τέλεια επιλογή για όποιον θέλει να εξερευνήσει τη γραφική θέα στα βουνά.

Το Zermatt στην Ελβετία σημείωσε βαθμολογία 42 στα 100, ολοκληρώνοντας τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα για μη σκιέρ στην Ευρώπη. Το Zermatt έχει ένα εντυπωσιακό σύνολο από 147 πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς, όπως μέρη για εξερεύνηση και δραστηριότητες.

Το Morzine στη Γαλλία κατέλαβε βαθμολογία 35 στα 100 και το Pinzolo στην Ιταλία 34 στα 100, ολοκληρώνοντας την πρώτη πεντάδα.