Η ετήσια παγκόσμια κατάταξη ξενοδοχείων από το ελβετικό επιχειρηματικό περιοδικό BILAN Z, θεωρείται από τις πιο διάσημες και αξιόπιστες στην Ευρώπη. Η μόλις δημοσιευμένη κατάταξη 2020 των καλύτερων ξενοδοχείων στην Ελβετία και την Ευρώπη δείχνει νίκες και υψηλές βαθμολογίες για τα ξενοδοχεία.

Το παλάτι Beau-Rivage της Λωζάνης κέρδισε το βραβείο “# 1 καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελβετία”, το Schloss Elmau της Βαυαρίας κέρδισε το “# 1 καλύτερο θέρετρο στην Ευρώπη” και το Αγγλικό Heckfield Place κέρδισε το “# 3 Best Resort Resort στην Ευρώπη”.

Εκτός από τα παραπάνω, άλλα ξενοδοχεία που σημείωσαν υψηλή βαθμολογία στα κορυφαία 100 ξενοδοχεία στην Ευρώπη, είναι το Adlon Kempinski στο Βερολίνο, το d’Angleterre στην Κοπεγχάγη , το Βρετανία στο Τρόντχαϊμ και το Orania Berlin στο Βερολίνο .

Η ετήσια κατάταξη ξενοδοχείων της BILANZ βασίζεται σε ένα συνδυασμό γραπτών ερευνών που ολοκληρώθηκαν από ξενοδόχους, αξιολογήσεις διεθνών ταξιδιωτικών μέσων και 108 συνεντεύξεις με ειδικούς ξενοδοχείων και επαγγελματίες ταξιδιού.