Τα κορυφαία ξενοδοχεία στο νησί της Πάρου συγκέντρωσε το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller.

Σύμφωνα με το περιοδικό η Πάρος τα τελευταία χρόνια αποτελεί προορισμό για όλο τον κόσμο με τους διεθνείς επισκέπτες να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία σύμφωνα με το περιοδικό:

 

-Parocks

Αυτό το ξενοδοχείο, στον Αμπελά, άνοιξε το 2022 και αποτελείται από πέντε ξεχωριστά κτίρια, διάσπαρτα γύρω από την εξωτερική πισίνα, το σπα και το εστιατόριο. Δίνει έμφαση στην ιδιωτικότητα, από διακριτές γωνίες ενσωματωμένες στο σχεδιασμό έως ιδιωτικές βεράντες και ευρύχωρους εξωτερικούς χώρους.

-Cosme Paros

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο και πολυαναμενόμενο ξενοδοχείο του νησιού, που βρίσκεται σε έναν ήσυχο κόλπο δίπλα στη Νάουσα και έχει σχεδιαστεί στο πρότυπο των ασβεστωμένων χωριών της Πάρου σε σχήμα αχλαδιού, με το δικό του κεντρικό σιντριβάνι. Μια μεγάλη πισίνα σε σχήμα c, με ξαπλώστρες, προσφέρει θέα στην ιδιωτική παραλία και τη θάλασσα, και στο ενδιάμεσο βρίσκεται ένα εστιατόριο με Μεσογειακή – Ελληνική κουζίνα.

-Mythic Paros

Χτισμένο στην ίδια την πλαγιά του λόφου, το Mythic υψώνεται πάνω από την Πάρο, καθιστώντας το το καλύτερο μέρος για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα σε ολόκληρο το νησί. Η υπερυψωμένη τοποθεσία προσφέρει θέα από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη και έξω από τη θάλασσα μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι. Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο πισίνες υπερχείλισης με διπλές ξαπλώστρες. Πάνω από το νερό βρίσκεται ένα σπα με άμμο και υπάρχει δυνατότητα για γιόγκα με την ανατολή του ηλίου στην ταράτσα του θέρετρου. Τα δωμάτια είναι διάσπαρτα σε διάφορα επίπεδα, πολλά από τα οποία διαθέτουν μια μικρή πισίνα και όλα τους έχουν θέα στη θάλασσα.

-Parilio Paros

Το Parilio, το πιο εσωστρεφές αδερφάκι του Cosme, βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή του νησιού και ήταν το πρώτο ακίνητο του ομίλου Kanava Hotel στο νησί. Τα δωμάτια και οι σουίτες, που εκτείνονται προς τα έξω από μια μεγάλη πισίνα σε σχήμα σταυρού, είναι προσβάσιμα μέσω ενός κεντρικού διαδρόμου με φυτά, ενώ το ασιατικό σπα και το γεμάτο φως εστιατόριο, με γαστρονομική προσφορά σχεδιασμένη από τον διάσημο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη βρίσκεται έξω από τον ευάερο χώρο της εισόδου.

-Seesoo Paros

Βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού και είναι σχεδιασμένο με ένα έντονα φιλικό προς το περιβάλλον ήθος. Το ξενοδοχείο είναι το μόνο ακίνητο στο νησί που δεν περιέχει πλαστικά, ενώ άλλες οικολογικές προσπάθειες περιλαμβάνουν ένα καινοτόμο σύστημα βιολογικών απορριμμάτων που βρίσκεται στο χώρο, ανακυκλώνοντας το νερό και ωθώντας το στα φυτά του ξενοδοχείου.

Περιλαμβάνει ιδιωτική παραλία, με δυνατότητα για συνεδρίες γιόγκα ή για kite-surfing. Εκτός από όσους αναζητούν ένα βιώσιμο παραθαλάσσιο μέρος, το θέρετρο προσελκύει επίσης παραθεριστές που επιθυμούν μια πιο ήρεμη, οικεία εμπειρία στο νησί, καθώς τα έντεκα υπνοδωμάτια διασφαλίζουν αδιάκοπα την αίσθηση του χώρου, της ηρεμίας και της απομόνωσης.

-Summer Senses Luxury Resort

Επενδυμένο με φυσική πέτρα, ο εξωτερικός χώρος περιλαμβάνει διακοσμητικές συνθέσεις από βότανα και λουλούδια. Με 100 δωμάτια και σουίτες, το Summer Senses Luxury Resort – μέλος των Small Luxury Hotels of the World – είναι ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία στο νησί και το εστιατόριό του, Hytra, είναι αντίγραφο του ομώνυμου εστιατορίου με αστέρι Michelin που συνεχίζει να είναι δημοφιλές στην Αθήνα.

-Yria Boutique Hotel & Spa

Ένα από τα πιο αυθεντικά ξενοδοχεία στην Πάρο, το Yria –σε ένα καταπράσινο κτήμα πεντέμισι στρεμμάτων – ανακαινίστηκε πλήρως το 2015. Είναι ίσως ελαφρώς πιο απλό από άλλες «έξυπνες μονάδες» όσον αφορά τη σχεδίαση δωματίων, αν και αυτό που του λείπει στην πρωτοτυπία, σίγουρα αναπληρώνεται από τον εξωτερικό του χώρο. Η μεγάλη πισίνα γλυκού νερού που διαθέτει περιβάλλεται από δέντρα, θάμνους σε γλάστρες και γρασίδι, δίνοντάς της μια ξεχωριστή ποιότητα που θυμίζει τον «Κήπο της Εδέμ» (χωρίς τη σαγηνευτική μηλιά).