Τα Κανάρια Νησιά είναι το τελευταίο μέλος του αναπτυσσόμενου Διεθνούς Δικτύου Παρατηρητηρίων Αειφόρου Τουρισμού (INSTO), που επιβλέπει την υπεύθυνη ανάπτυξη του τομέα παγκοσμίως.

Η ανακοίνωση έγινε στην διαδικτυακή συνάντηση μελών του. Από την ίδρυση του το 2004 το INSTO, έχει αναπτυχθεί σταθερά τόσο σε μέγεθος όσο και σε επιρροή.

Τα μέλη του βοηθούν στην καθοδήγηση της ανάκαμψης του τουρισμού από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19. Και συναντήθηκαν ουσιαστικά για δεύτερη φορά από την έναρξη της τρέχουσας κρίσης.

Το Παρατηρητήριο Τουρισμού των Καναρίων Νήσων- ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς- θα ενώσει τα άλλα 30 μέλη του INSTO στην παρακολούθηση και τη μέτρηση του τουρισμού και στην παροχή σαφών, αντικειμενικών δεδομένων για την καθοδήγηση της τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων.

“Αυτό αποδεικνύει την ισχυρή δέσμευση των Νήσων στον τουρισμό ως δύναμη βιωσιμότητας και ανάπτυξης, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Ζούραμπ Πολολικασβίλι.

Θα διευκολύνει τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερων στοιχείων για τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις που έχει ο τουρισμός στα Κανάρια Νησιά. “