Η Greyhound Lines Inc., ο μεγαλύτερος πάροχος υπεραστικών μεταφορών λεωφορείων στη Βόρεια Αμερική, θα απαιτήσει από όλους τους πελάτες να φορούν κάλυμμα προσώπου όταν στα λεωφορεία του ως προφύλαξη έναντι της εξάπλωσης του COVID-19.

Από τις 13 Μαΐου , η πολιτική θα προστεθεί στον εκτενή κατάλογο των προσπαθειών του Greyhound για την προστασία των κοινοτήτων που εξυπηρετεί από την εξάπλωση του μυθιστορήματος. Τα παιδιά κάτω των δύο ετών και τα άτομα που δεν μπορούν ιατρικά να φορούν μάσκα δεν θα υποχρεούνται να φορούν.

Η Greyhound απαιτεί επί του παρόντος από όλους τους οδηγούς και τους υπαλλήλους που βλέπουν τους πελάτες να φορούν μάσκες προσώπου κατά τη διάρκεια των αλλαγών τους.

Ενώ ορισμένες πόλεις και πολιτείες απαιτούν από τους επιβάτες να φορούν καλύμματα προσώπου σε δημόσιους χώρους, η Greyhound επεκτείνει αυτήν την απαίτηση σε όλο το εθνικό υπεραστικό δίκτυο λεωφορείων για να βοηθήσει περαιτέρω στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η χρήση ενός απλού καλύμματος προσώπου επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού και εμποδίζει όσους έχουν εν γνώσει τους τον ιό να το μεταδώσουν σε άλλους.