Τα μισά σχεδόν από τα ξενοδοχεία της Ταϊλάνδης θα μπορούσαν να κλείσουν σε λιγότερο από τρεις μήνες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Η έρευνα διεξήχθη από την ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας και δημοσιεύθηκε από τη The Nation Thailand.

Συγκεκριμένα, το 47% των ξενοδοχείων έχουν αρκετά μετρητά για να διαρκέσουν όχι περισσότερο από τρεις μήνες.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στον δείκτη εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών ξενοδοχείων της Τράπεζας της Ταϊλάνδης τον Απρίλιο του 2021.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 188 ξενοδοχεία σε εθνικό επίπεδο από τις 12 έως τις 26 Απριλίου.

Τριάντα από τα ξενοδοχεία είναι εναλλακτικές εγκαταστάσεις καραντίνας (ASQ), σύμφωνα με την έρευνα.

Λόγω της νέας αύξησης του Covid-19, 56 επιχειρήσεις σημείωσαν πτώση στη ρευστότητα κατά 20% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, το 46% των ξενοδοχείων ήταν ανοιχτά κανονικά, ενώ το 13% έκλεισε προσωρινά τις πόρτες τους, σύμφωνα με την έρευνα.

Η πλειονότητα των ξενοδοχείων που έκλεισαν βρίσκονται στη νότια περιοχή και εξυπηρετεί διεθνείς επισκέπτες.

Το ποσοστό πληρότητας 158 ξενοδοχείων που δεν λειτουργούν ως ASQ είναι κατά μέσο όρο στο 18%.

Τα ξενοδοχεία στη βόρεια περιοχή έχουν το χαμηλότερο ποσοστό πληρότητας 4,1%. Ακολουθούν αυτά στα βορειοανατολικά στο 10,9%, στα κεντρικά στο 18,7% και στα νότια στο 23,2%.

Η Τράπεζα της Ταϊλάνδης εκτιμά ότι το μέσο ποσοστό πληρότητας τον Μάιο θα μπορούσε να μειωθεί στο 9%, εάν η επιδημία επιμείνει.

Απασχόληση προσωπικού

Η έρευνα του ξενοδοχείου αποκάλυψε επίσης ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν απασχολούν το 59% του προσωπικού σε σύγκριση με πριν από την αναφορά του τελευταίου κύματος.