Το TIS – Tourism Innovation Summit 2024 ετοιμάζεται για τη νέα του έκδοση στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Aπό τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου η πόλη θα είναι το διεθνές σημείο συνάντησης των παικτών στην αλυσίδα αξίας της τουριστικής βιομηχανίας με στόχο να μεταμορφώσουν τις επιχειρήσεις και τους προορισμούς τους εστιάζοντας στην καινοτομία και στα νέα τεχνολογικά εργαλεία.

Η εκδήλωση άνοιξε τις διαπιστεύσεις για τη συμμετοχή στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής τουρισμού που φέτος θα πραγματοποιηθεί στο FIBES . Για τρεις ημέρες, οι περισσότεροι από 7.000 επαγγελματίες που θα παρακολουθήσουν θα μπορούν να μάθουν για τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες σε AI, Business Intelligence, ανάλυση δεδομένων, κυβερνοασφάλεια, συνδεσιμότητα, 5G και επαυξημένη ή εικονική πραγματικότητα, μεταξύ άλλων, που επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο.

Το TIS 2024 θα φιλοξενήσει και πάλι μια νέα έκδοση του Tourism Innovation Global Summit, η οποία θα αντιμετωπίσει τις τρέχουσες τάσεις και προκλήσεις του τουριστικού τομέα μέσα από δέκα θεματικούς άξονες που θεωρούνται απαραίτητοι για το μέλλον του τουρισμού.

Το πρώτο από αυτά είναι η προώθηση της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών στον κλάδο με στόχο τη βελτίωση της τουριστικής εμπειρίας, την πρόβλεψη των τάσεων και την προώθηση προορισμών.

Για το σκοπό αυτό, ειδικοί όπως ο Bruno Hallé , από την Cushman & Wakefield , η Dolores Ordóñez , από το Gaia-X Hub , και εκπρόσωποι ενώσεων όπως το IFITT, θα διερευνήσουν τον αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και των δεδομένων στον τουρισμό, καθώς και τη σημασία της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας δεδομένων.

Θα εξεταστεί επίσης ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών για τη βελτίωση των λειτουργιών των τουριστικών επιχειρήσεων και της διαχείρισης προορισμών. Οι καθηγητές και ειδικοί Dimitrios Buhalis και Carlos Flavian θα αναλύσουν επίσης τον αντίκτυπο του μετασύμπαντος στην τουριστική βιομηχανία.

Η αειφορία, η κυκλική οικονομία και ο υπεύθυνος τουρισμός θα είναι επίσης το επίκεντρο της συζήτησης στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Τουριστικής Καινοτομίας.

Εταιρείες όπως η Ilunion Hotels και η TUI Care Foundation θα παρουσιάσουν ιστορίες επιτυχίας στους προορισμούς όπου δραστηριοποιούνται που εφαρμόζουν την κυκλική οικονομία μειώνοντας τα απόβλητα και επαναχρησιμοποιώντας πόρους. Θα κοινοποιηθούν επίσης πρωτοβουλίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του τουρισμού και την προσαρμογή των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών στην κλιματική αλλαγή. Οι διαχειριστές τουρισμού από πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Άμστερνταμ ή η Φλωρεντία θα μοιραστούν επίσης τις στρατηγικές τους για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τουρισμού στους προορισμούς τους και την ενσωμάτωση βιώσιμων, υπεύθυνων και ηθικών πρακτικών. Επιπλέον, θα γίνει συζήτηση για τον μαζικό τουρισμό και τον τρόπο προώθησης του τουρισμού χωρίς να επηρεάζονται οι τοπικές κοινωνίες.

Θα εξεταστεί επίσης η προώθηση της προσβασιμότητας σε τουριστικούς προορισμούς και θα παρουσιαστούν έργα που προάγουν την ένταξη από τον Magali Bertolucci , επικεφαλής του τμήματος διαφορετικότητας, ένταξης και ευημερίας της MSC Cruises.

Οι αλλαγές στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ειδικά μετά την πανδημία, προκαλούν αλλαγές στον τρόπο που ταξιδεύουμε και οδεύουμε προς έναν πιο βιωματικό και εξατομικευμένο τουρισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, ειδικοί όπως ο Enrique E. Ruiz de Lera , Αναπληρωτής CMO της Turespaña , θα ασχοληθούν με τις στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ για τουριστικούς προορισμούς, καθώς και τις νέες τάσεις στο branding και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων για την τουριστική προώθηση.

Παράλληλα, το TIS 2024 θα αναλύσει επίσης την τουριστική οικονομία και τον αντίκτυπό της σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την εμφάνιση νέων επιχειρηματικών μοντέλων στον τουριστικό κλάδο που οδηγούν την καινοτομία, όπως η στρατηγική Innovation with Purpose από την Ilunion Hotels. Τέλος, η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού στον τομέα του τουρισμού και οι στρατηγικές προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων θα συζητηθούν και από το DCH (Διεθνής Οργανισμός Διευθυντών Ανθρώπινου Κεφαλαίου).