Η Μαδέρα, με τον πρώτο βρετανικό οικισμό που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, είναι από τους πρώτους προορισμούς στο εξωτερικό στην Πράσινη Λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοινώθηκε στις 7 Μαΐου, με τα ταξίδια αναψυχής να επιτρέπονται ξανά από τις 17 Μαΐου 2021.

Μόνο 3,5 ώρες απευθείας πτήση από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μαδέρα εξυπηρετείται από διάφορες αεροπορικές εταιρείες. Λέγεται ότι οι British Airways, Easyjet, TUI και Wizz air στοχεύουν στην επανεκκίνηση απο σήμερα.

Η Μαδέρα αναφέρθηκε ως το πιο αξιοζήλευτο νησί στη γη από τον συγγραφέα HN Coleridge τον 19ο αιώνα – «εξασφαλίζει κάθε ευρωπαϊκή άνεση με σχεδόν κάθε τροπική πολυτέλεια» – και με τον προορισμό να κερδίζει πολλά βραβεία, όπως ο κορυφαίος προορισμός στην Ευρώπη (World Travel Βραβεία) επτά φορές, είναι σαφές ότι αυτή η άποψη συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Πρωτόκολλα Covid-19

Ο πράσινος διάδρομος υπήρχε ήδη στο αεροδρόμιο της Μαδέρας για όσους φτάνουν με αρνητική δοκιμή PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών. Εναλλακτικά, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν δωρεάν δοκιμή στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη. Προσφέρεται μία δωρεάν δοκιμή PCR ανά επισκέπτη, η οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά την άφιξη ή την αναχώρηση, με αποτελέσματα σε 24 ώρες. Υπάρχουν επίσης εκπτώσεις στην προσφορά για περαιτέρω δοκιμές που απαιτούνται, με δοκιμές PCR από 90 € και δοκιμές αντιγόνου από 18 €.

Τώρα η Μαδέρα δέχεται επίσης τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί (με απόδειξη ισχύος έως 90 ημέρες) , χωρίς πλέον να απαιτούνται δοκιμές για αυτές τις ομάδες.