Τα ξενοδοχεία στα ΗΑΕ προσέλκυσαν σχεδόν έξι εκατομμύρια επισκέπτες που πέρασαν 25 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο το πρώτο τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης.

Επιπλέον, η περίοδος διαμονής τους σε ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά 25% την ίδια περίοδο, ενώ το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων ήταν 80%, ένα από τα υψηλότερα διεθνώς, ανέφερε το Πρακτορείο Ειδήσεων της Emirates (WAM).

Τα ξενοδοχεία πέτυχαν συνολικά κέρδη 11 δισεκατομμυρίων AED (3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) το πρώτο τρίμηνο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Αυτά τα ξενοδοχεία ξανάρχισαν τις δραστηριότητές τους σε πλήρη δυναμικότητα, φτάνοντας συνολικά σχεδόν 200.000 δωμάτια ξενοδοχείων.

Σε επίπεδο πτήσεων και φιλοξενίας, ο αριθμός των επιβατών που αφίχθησαν στα αεροδρόμια της χώρας ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια το πρώτο τρίμηνο του 2022, έναντι 8,6 εκατομμυρίων την ίδια περίοδο του 2021, σημειώνοντας αύξηση 135%.

Η συμβολή του ταξιδιωτικού και τουριστικού τομέα στο ΑΕΠ της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια ήταν 3,4 %, συνολικά 15% σε σύγκριση με 11,6% το 2019. Αυτοί οι δείκτες υπογραμμίζουν την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στον τουριστικό τομέα των ΗΑΕ και την εξέχουσα τοπική ή διεθνή φήμη του. καθώς και την αποτελεσματικότητα των πολιτικών της για αειφόρο τουρισμό και την επιτυχία των πρωτοβουλιών, εκστρατειών και εκθέσεων της με στόχο την υποστήριξη του τουριστικού τομέα.

Η στρατηγική για τον εσωτερικό τουρισμό συμπληρώνει την εθνική στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού των ΗΑΕ, δεδομένου του βασικού τους ρόλου στην προσέλκυση επενδύσεων και εισοδήματος που σχετίζονται με τον τουρισμό και στην ενίσχυση της ανάπτυξης του τουριστικού τομέα. Ο τομέας σημείωσε αύξηση των δαπανών από ντόπιους τουρίστες το 2020, που ανήλθε στο 33%, σε σύγκριση με το 67% των ξένων τουριστών. Το 2019, οι δαπάνες των ντόπιων τουριστών ήταν 22%, έναντι 78% των ξένων τουριστών.

Η εκστρατεία ανέδειξε τα περιβαλλοντικά και βιώσιμα πλεονεκτήματα του τουρισμού της χώρας και επέτρεψε σε επισκέπτες από όλα τα εμιράτα να επισκεφθούν φυσικά καταφύγια, οάσεις, βουνά, νησιά και παραλίες για να απολαύσουν τη βιοποικιλότητά τους, ενώ ο τουρισμός της ερήμου παρουσίαζε ενδιαφέροντα σαφάρι.