Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο Σουηδικός Όμιλος ETraveli -με γραφεία και στην Αθήνα- αποτελεί πλέον μέρος του χαρτοφυλακίου επιχειρήσεων της Booking Holdings. 
Τον παγκόσμιο πάροχο τεχνολογίας για πτήσεις που εξαγόρασε η Booking Holdings 1,63 δις ευρώ, διαχειρίζεται η CVC Capital Partners.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της ρυθμιστικής έγκρισης.

Είναι η δεύτερη σημαντική εξαγορά για την Booking Holdings. Πριν από δύο εβδομάδες, αγόρασε τον διανομέα ξενοδοχείων Getaroom για 1,2 δις δολάρια.

Ήδη συνεργάτης της Booking.com -βοηθώντας στην τροφοδοσία του υπάρχοντος πτητικού προϊόντος της- η εξαγορά θα ενισχύσει την υπηρεσία έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων της Booking Holdings.

Το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα συνολικά αεροπορικά εισιτήρια της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 131% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Booking Holdings Glenn Fogel, απέδωσε την άνοδο στην εν μέρει ανάπτυξη προσφοράς πτήσεων της Booking.com σε 27 χώρες.

Σκοπός της Booking Holdings με αυτή τη συμφωνία είναι η ενίσχυση της “δημιουργίας μιας παγκόσμιας προσφοράς πτήσεων χωρίς τριβές”.

Στόχος, μία ισχυρή πλατφόρμα πτήσεων

“Συνεχίζουμε να επεκτείνουμε μια ισχυρή πλατφόρμα πτήσεων, δήλωσε ο Glenn Fogel.

Πάνω από το 25% των κρατήσεων μας είναι νέοι πελάτες. Από αυτούς τους νέους πελάτες βλέπουμε ένα ενθαρρυντικό ποσοστό αύξησης και στις κρατήσεις καταλυμάτων.

Στόχος είναι να κάνουμε την εμπειρία ταξιδιωτικών κρατήσεων ευκολότερη και πιο απρόσκοπτη, για να υποστηρίξουμε τους συνεργάτες και τους πελάτες μας”.

Ο Όμιλος ETraveli θα παραμείνει ως αυτόνομο εμπορικό σήμα, με έδρα τη Σουηδία. Και θα λειτουργεί με την υπάρχουσα διαχείριση από την CVC.
Διαθέτει γραφεία σε Ελλάδα, Καναδά, Ινδία και Αργεντινή, με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους σε πάνω από 20 τμήματα.

Οι επωνυμίες στον όμιλο περιλαμβάνουν Gotogate, Flygresor, Seat24, Mytrip, τον πάροχο τεχνολογίας εικονικής διασύνδεσης TripStack και Flight Network (οι δύο τελευταίες αγοράστηκαν τον Ιούνιο του 2019).

Ο Όμιλος ETraveli έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από συμφωνίες τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς πουλήθηκε από τον ιδιωτικό μετοχικό οίκο Segluah το 2015 στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης ProSiebenSat.1.

Μόλις 18 μήνες αργότερα, η ProSiebenSat.1 πώλησε την επιχείρηση στην εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου CVC, για 508 εκατομμύρια ευρώ.