Τα Παλαιστινιακά Εδάφη αποτελούν τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό το πρώτο τετράμηνο του 2017, σύμφωνα με στοιχεία από τα Ηνωμένα Έθνη. Ειδικότερα, ο αριθμός των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικός στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου ενώ υπάρχουν μεγάλες ελπίδες ο περσινός ετήσιος αριθμός των 400.000 τουριστών, να ξεπεραστεί.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Αίγυπτος, με τις τουριστικές αφίξεις να κινούνται ανοδικά σε ποσοστό 51% στις αρχές που προηγούμενου έτους, καθώς η εν λόγω χώρα ανακάμπτει, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Lonely Planet.

Τα νησιά της Κοινοπολιτείας των Βορείων Μαριανών αποτέλεσαν άλλο ένα success story με τους αριθμούς των επισκεπτών να αυξάνονται πάνω από το ένα τρίτο στις αρχές του 2017. Τα νησιά – το πιο γνωστό από τα οποία είναι το Saipan – αποτελεί Κοινοπολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών και φημίζονται για τις παραλίες τους και τις εξαιρετικές καταδύσεις. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους επισκέπτες από την Ιαπωνία, αλλά και με τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν.

Ακολουθεί η Ισλανδία, με άνοδο στις αφίξεις τουριστών πάνω από το 1/3, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες έλκονται από το τραχύ ηφαιστειογενές τοπίο του νησιού.

Ανάκαμψη επίσης παρατηρείται και στον τουρισμός της Τυνησίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ. “Οι προορισμοί που επηρεάστηκαν από τα αρνητικά γεγονότα το 2016 δείχνουν σαφή σημάδια ανάκαμψης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Taleb Rifai.

Τέλος οι υπόλοιποι προορισμοί που σημείωσαν εμφανή σημάδια ανάκαμψης του τουριστικού κύματος στις αρχές του έτους ήταν το Βιετνάμ, η Ουρουγουάη, η Νικαράγουα, η Μογγολία και το Ισραήλ. Όλοι τους παρουσίασαν αύξηση τουλάχιστον 25% στις αφίξεις τουριστών από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο.

Top 10

1/ Παλαιστινιακά Εδάφη –  57.8%

2/ Αίγυπτος –  51%

3/ Κοινοπολιτεία των Βορείων Μαριανών Νήσων –  37.3%

4/ Ισλανδία – up 34.9%

5/ Τυνησία – up 32.5%

6/ Βιετνάμ – up 31.2%

7/ Ουρουγουάη – up 30.2%

8/ Νικαράγουα –  28.4%

9/ Μογγολία –  28.3%

10/ Ισραήλ –  25.1%