Η ταξιδιωτική ασφάλιση γλιτώνει τους ταξιδιώτες από τις τις κακοτοπιές. Και τους δίνει την δυνατότητα να απολαύσουν το ταξίδι τους, αφού αν κάτι πάει στραβά, για παράδειγμα αν χάσουν τις βαλίτσες τους ή αν χρειαστούν ιατρικά έξοδα, μπορεί να καλυφθεί.
Αλλά η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να καλύψει πολύ περισσότερο από ότι περιμένουμε. Ασφαλιστές αποκαλύπτουν σε έρευνα της Comparetravelinsurance.com.au τα πιο περίεργα περιστατικά που κάλυψαν σε ταξίδια το 2019.

 Το δωμάτιο δύο σέρφερ καταστράφηκε από… πιθήκους

Επιστρέφοντας στο δωμάτιο τους, δύο άνδρες σέρφερ από το Σίδνεϊ, ανακάλυψαν ότι το μπανγκαλόου τους στην Ταϊλάνδη είχε καταστραφεί από μια ομάδα πιθήκων. Μόλις οι πίθηκοι τους αντιλήφθηκαν έφυγαν από το παράθυρο παίρνοντας ένα ρολόι και ένα τα μπρελόκ με τα κλειδιά τους, αφού είχαν καταστρέψει και τα ρούχα των δύο ανδρών. Οι σέρφερ διεκδίκησαν 1.800 δολάρια για τις ζημιές.

Πουλί ρίχνει στην θάλασσα κάμερα ενός φωτογράφου

Αναζητώντας το τέλειο πλάνο για την λήψη βίντεο με πρωταγωνιστές πουλιά και σκηνικό την θάλασσα ο φωτογράφος-παρατηρητής στερέωσε την κάμερα του σε μία βάση σε βράχο και έβαλε δόλωμα κομμάτια ψωμιού μπροστά της. Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι που ένα ιδιαίτερα μεγάλο πουλί έφτασε μπροστά στην κάμερα. Άνοιξε τα τεράστια φτερά του και την πέταξε από το βράχο στη θάλασσα. Μάλιστα ο φωτογράφος-παρατηρητής εξοργίστηκε όταν πήρε από την ασφαλιστική ως αποζημίωση μόνο 3.000 δολάρια.

6.000 δολάρια αποζημίωση για ένα ψαροκόκαλο

Ένα ψαροκόκαλο κόλλησε στο δάχτυλο μιας γυναίκας που τάιζε πελεκάνους και γλάρους, προκαλώντας της φρικτό πόνο. Η αφαίρεσή του κόστισε πάνω από 5.500 δολάρια, αλλά ευτυχώς η ασφαλιστική της κάλυψε όλο το κόστος.

Ένας πάστορας διεκδίκησε χρήματα για ένα κλεμμένο ρολόι που ποτέ δεν κλαπεί

Επιστρέφοντας από το Σίδνεϊ, ένας ιεραπόστολος ισχυρίστηκε ότι του έκλεψαν ένα ρολόι αξίας 1.500 δολαρίων και έκανε καταγγελία στην αστυνομία. Η αίτηση του όμως απορρίφθηκε, αφού οι αρχές παρατήρησαν ότι φορούσε το ρολόι σε φωτογραφίες που ανέβαζε στα social media, μετά την επιστροφή του.