elvenizelosΕίναι ίσως μία από τις ελάχιστες φορές που η Ελλάδα δεν πουλάει κινητή ή ακίνητη περιουσία, ωστόσο έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον υποψήφιοι επενδυτές. Ο λόγος για τις κινεζικές εταιρείες Friedmann Pacific Asset Management Limited και Shenzhen Airport, που σε αυριανή συνέντευξη Τύπου θα κάνουν γνωστά τα επενδυτικά τους σχέδια για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Γιάννης Εμίρης έστειλε επιστολή στον Eric Cheng, διευθύνοντα σύμβουλο της Friedmann, μέσω της οποίας, εμμέσως πλην σαφώς, αναφέρει ότι το Δημόσιο δεν πουλάει ακόμη το ποσοστό του.

«Η απόφαση αυτή θα ληφθεί σε συνάρτηση με τους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ και της χώρας, και θα πρέπει να είναι συμβατή με συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Οι όροι αυτοί απαιτούν τη συμφωνία των μετόχων για κάθε πώληση ποσοστού που υπερβαίνει το 25%. Αυτήν τη στιγμή η συμφωνία των μετόχων δεν υφίσταται, και επομένως δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία» αναφέρει ο κ. Εμίρης.

Το 30% του ΔΑΑ έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ, το 25% ανήκει στο Δημόσιο, το 5% σε ιδιώτη επενδυτή και το 40% στο καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο PSP, το οποίο δεν έχει κρύψει ποτέ το ενδιαφέρον του για την αγορά του υπόλοιπου ποσοστού του Δημοσίου.

zougla