hatzidakis2Τα σενάρια περί Grexit αποτελούν παρελθόν, αλλά σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις για να γίνει η οικονομία μας πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, φιλικότερη στις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σημείωσε τη σημασία της συμβολής όλων στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και τέλος εξήρε το ρόλο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου «που στα 80 χρόνια της λειτουργίας του αποτελεί, διαχρονικά, έναν αξιόπιστο συνομιλητή».

Έμφαση στις δράσεις εξωστρέφειας για την ενίσχυση των εξαγωγών μας και για την βελτίωση των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ θα συνεχίζει να δίνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του, κ. Γιάννος Γραμματίδης, στην ίδια εκδήλωση με συμμετοχή προσωπικοτήτων του πολιτικού κόσμου και της επιχειρηματικής κοινότητας και επίτιμο καλεσμένο τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Μπένετ Σμιθ.