Τα βραβεία-θεσμός της ελληνικής ξενοδοχίας, πραγματοποιήθηκαν φέτος στην υβριδική τους εκδοχή δεδομένης της ιδιαίτερης χρονικής συγκυρίας, μεσούσης της πανδημίας, εξασφαλίζοντας την υποδειγματική αρτιότητα της διοργάνωσης που στόχευε στην ανάδειξη και αν μη τι άλλο, στην ενίσχυση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.

Κορυφαίοι παράγοντες του τουρισμού, έδωσαν το παρόν αλλά κι ένα σαφές μήνυμα ότι η ανάκαμψη της ξενοδοχειακής αγοράς είναι μονόδρομος αλλά θα πραγματοποιηθεί με πείσμα και σκληρή δουλειά και κυρίως σταδιακά.

«Το 2021 θα είναι μια μεταβατική χρονιά. Εκτιμάμε ότι η ανάκαμψη θα έρθει, αλλά με αργό ρυθμό. Όλα θα κριθούν από την προσαρμογή μας στις νέες συνθήκες. Παρακαταθήκη από το 2020 η αξιοπιστία και ο επαγγελματισμός που επέδειξε ο ξενοδοχειακός κλάδος της χώρας.» Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η ειδική συζήτηση με θέμα «το μέλλον του Τουρισμού την εποχή της πανδημίας COVID-19» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Greek Hospitality Awards 2020.

Η εκδήλωση, διάρκειας 5 ωρών, πραγματοποιήθηκε μέσα από ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, με απόλυτη ασφάλεια για τους συντελεστές. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση  μέσα από τη LiveOn και το gha.liveon.tech.

Η φετινή τελετή απονομής των Βραβείων “Greek Hospitality Awards 2020”,  ήταν γεμάτη ζωντανές συνδέσεις, βίντεο νικητών και  πάνελ με θεσμικούς εκπροσώπους και στελέχη της αγοράς, μέσω μιας 5ωρης live μετάδοσης υψηλών προδιαγραφών που έφεραν την υπογραφή της ethosEVENTS, σε συνεργασία με την Tourism Media & Events, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό “ΧΡΗΜΑ”.

Δείτε τα σημαντικότερα αποσπάσματα της λαμπρής Virtual διοργάνωσης των Greek Hospitality Awards 2020.

 

 

Την κορυφαία διάκριση “Top Greek Hotel 2020” κατέκτησε το Makedonia Palace και την κορυφαία διάκριση “Top Greek Resort 2020” κατέκτησε το Navarino Dunes – Costa Navarino. Συνολικά απονεμήθηκαν 96 κατηγορίες βραβείων σε 4 θεματικές ενότητες, και βραβεύτηκαν 140 ξενοδοχεία και επιχειρήσεις τουρισμού από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, απονεμήθηκαν οι εξής 7 τιμητικές διακρίσεις:

  • Greek Hospitality Leader: κ. Γεράσιμος Φωκάς, πρόεδρος του Ομίλου Electra Hotels & Resorts
  • Greek Hospitality Influencer: κα Ιωάννα Δρέττα, CEO Marketing Greece
  • Greek Hospitality Personality: κ. Ιωάννης Κυρίτσης, Owner της Axia Hospitality
  • Greek Hospitality Rising Star: κ. Στέλιος Ιωαννίδης, Επιχειρηματίας & Managing Director του Athens Utopia Ermou
  • Greek Hospitality Mentor: κα Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων
  • Best Greek Hospitality Region: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – κ. Γεώργιος Χατζημάρκος, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
  • Best Greek City Break Destination: Δήμος Αθηναίων

Την Τελετή Απονομής παρουσίασαν o κ. Χάρης Ντιγριντάκης, δημοσιογράφος, διευθύνων σύμβουλος της Tourism Media & Events και η κα Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, PR & Marketing Communications Manager, ethosEVENTS.