Κάθε ενδεχόμενο για μια περαιτέρω διεύρυνση των μετακινήσεων μέσα στις γιορτές, απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αφήνοντας ωστόσο μία “χαραμάδα” για τις μετακινήσεις στο ρεβεγιόν, που είναι στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου και των ειδικών. Και οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν “οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα”.

Όπως είπε “δεν πρόκειται να διευρυνθεί άλλο το ωράριο για τις μετακινήσεις. Είπαμε ότι εφόσον ανοίγει το λιανεμπόριο για click away, μεταθέτουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 στις 10 το βράδυ.

Άρα, η απαγόρευση από αύριο βράδυ Κυριακής 13 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, θα ισχύει από τις 10 μέχρι τις 5 το πρωί”.

Ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Ωστόσο οι μετακινήσεις για το ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, είναι ένα θέμα ανοιχτό για το κυβερνητικό επιτελείο.

“Δεν θα έχουμε επέκταση για μετά τα μεσάνυχτα, ξεκαθάρισε ο κ.Πέτσας. Από εκεί και πέρα, έχουμε πει ότι για το ρεβεγιόν θα είναι η οικογένεια μόνη της ή το πολύ-πολύ με ακόμη μία οικογένεια ή 9 άτομα.

Η απάντηση στο ερώτημα πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν, είναι με ασφάλεια.
Το επόμενο ζήτημα είναι αν θα προβλεφθεί κάποια ειδική διαδικασία, ώστε να μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι συγγενικού ή φιλικού του προσώπου. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες”.

Μετακινήσεις από νομό σε νομό

Σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, υπενθυμίζεται πως απαγορεύονται.
Αλλά προβλέπεται η μετακίνηση για επανένωση οικογενειών με Ε1 και Ε9, όπως ίσχυε και τον περασμένο Απρίλιο.