Μια νέα μελέτη ανακαλύπτει ότι το ποσό των χρημάτων που θα ξοδεύουν όσοι ταξιδεύουν στη Μέση Ανατολή , θα αρχίσει να ξεπερνά τα επίπεδα πριν από το COVID του 2019, σε μόλις τρία χρόνια.
Η μελέτη βασίζεται σε μια πρόσφατη έρευνα του YouGov, που ανέθεσε η Reed Exhibitions, διοργανωτής της Arabian Travel Market (ATM) 2021.
Το 2019, οι δαπάνες για διεθνή ταξίδια αναψυχής στη Μέση Ανατολή ήταν σημαντικές, αντιπροσωπεύοντας το 47% των συνολικών ταξιδιωτικών δαπανών, σε σύγκριση με το 37% που δαπανήθηκε για εσωτερικά ταξίδια αναψυχής και το 8% το καθένα για διεθνή και εσωτερικά επαγγελματικά ταξίδια.
Το 2020, οι δαπάνες για διεθνή ταξίδια αναψυχής ήταν μόνο το 20% του ποσού που δαπανήθηκε ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο, φέτος, οι δαπάνες σε σύγκριση με το 2019, θα ανακάμψουν περίπου στο 50%. Θα αυξηθεί σε 75% το 2022 και 95% το 2023, έως το 2024, όταν οι δαπάνες σε αυτό το τμήμα θα υπερβούν τα επίπεδα πριν από το COVID έως και 10%.
Τα ταξίδια αναψυχής θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη, αρχικά μέσω εσωτερικών και μικρών ταξιδιών, τα οποία κορυφώθηκαν έως και το 85% όλων των διανυκτερεύσεων στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια του 2020. Αυτό σταδιακά θα επανέλθει στο κανονικό τα επόμενα τέσσερα χρόνια περίπου στο 70% , καθώς τα διεθνή ταξίδια γίνονται πιο δημοφιλή και παίρνουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.
Σύμφωνα με έρευνα της TE και της μητρικής της εταιρείας Oxford Economics, η διάθεση εμβολίων, η αυξημένη ζήτηση που υποστηρίζεται από την υψηλή εξοικονόμηση καταναλωτών, την ανάκαμψη της απασχόλησης και τους περιορισμούς ταξιδιού, θα παρακινήσει την επιστροφή στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη 5,6% φέτος, την ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη σε 40 χρόνια. Η συνολική συμβολή της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας το 2019 αντιπροσώπευε το 10,4% του συνολικού ΑΕΠ παγκοσμίως, επισημαίνοντας τη σημασία της για την παγκόσμια οικονομία.
Στις προηγμένες οικονομίες, τα ποσοστά αποταμίευσης των νοικοκυριών έχουν ανέβει από λιγότερο από το 10% του εισοδήματος πριν από το 2020, σε μια αύξηση του 25% κατά τη διάρκεια του κλειδώματος, πριν μειωθεί σε λίγο περισσότερο από 15% καθώς μειώθηκαν οι περιορισμοί.