“Το ταξίδι δεν είναι για τους προνομιούχους. Ο κόσμος και οι εκπληκτικές τοποθεσίες του είναι για όλους. Πιστεύουμε στο θεμελιώδες δικαίωμα του καθενός να ταξιδεύει, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ηλικίας. Ο τομέας μας πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους », δήλωσε ο David Scowsill, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής της WTTC στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Η Scowsill προέτρεψε πάνω από 900 κορυφαίες προσωπικότητες από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να σταθούν και να κάνουν μια πραγματική διαφορά, να σκεφτούν πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε το «Μεταμορφώνοντας τον Κόσμο μας».

«Βλέπουμε τώρα τον επαναβαθμονόμηση της παγκόσμιας πολιτικής, καθίσταται σαφέστερο ότι η οικονομική ανάπτυξη που έχουμε βιώσει τον περασμένο μισό αιώνα και η παγκοσμιοποίηση που οδήγησε σε αυτή, δεν δουλεύει για όλους. Οι κυβερνήσεις θέτουν υπό αμφισβήτηση ορισμένες από τις βασικές ελευθερίες του κινήματος και του εμπορίου ανθρώπων, από τις οποίες εξαρτώνται όλες οι επιχειρήσεις μας », είπε ο Scowsill.

Η Scowsill συνέχισε ότι ενόψει της τρομοκρατίας και των φυσικών καταστροφών, ο Travel & Tourism δεν επηρεάζεται όσο θα αναμένονταν, καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να κινούνται σε όλο τον κόσμο:

“Ο φόβος που δημιουργείται από τη διαίρεση μας σε φυλές ή θρησκείες καταστρέφει την ιδέα ότι κάθε ανθρώπινο ον είναι μοναδικό. Πιστεύω ολόψυχα ότι τα κλειστά σύνορα οδηγούν σε κλειστά μυαλά. Αυτό το ταξίδι κάνει τον κόσμο έναν καλύτερο, πιο ήσυχο τόπο και ότι οι συναντήσεις ανθρώπων από όλους τους πολιτισμούς μας καλύτερους.

“Ο τομέας αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια προσπάθεια ενός ισότιμου, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμου κόσμου. Προκειμένου ο κλάδος μας να συνεχίσει να ευδοκιμεί, πρέπει να επικεντρωθούμε σε τρία στοιχεία. Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν. Χρειαζόμαστε επιτυχημένες επιχειρήσεις. Και χρειαζόμαστε υπεύθυνες πρακτικές “, κατέληξε ο Scowsill.

Το Travel & Tourism διεγείρει την οικονομία δημιουργώντας πάνω από $ 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο, υποστηρίζοντας πάνω από 292 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, οι οποίες είναι τώρα 1 στις 10 θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Ο τομέας έχει αυξηθεί ταχύτερα από ότι η παγκόσμια οικονομία τα τελευταία έξι χρόνια. Επισημάνθηκε ως ένας συγκεκριμένος μοχλός τριών από τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών 17 για την αειφόρο ανάπτυξη, τα ταξίδια επιχειρήσεων και αναψυχής θα συμβάλουν στη διαμόρφωση της παγκόσμιας ατζέντας για τα επόμενα 15 χρόνια.