Τη χώρα τους προτιμούν για τις διακοπές τους οι Έλληνες καθώς το 88,4% πραγματοποιεί ταξίδια εσωτερικού ενώ μόλις το 11,6% ταξιδεύει στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Η Eurostat πραγματοποίησε έρευνα αναφορικά με ταξίδια επαγγελματικά και αναψυχής που κάνουν οι Ευρωπαίοι στη χώρα τους και το εξωτερικό, σε ένα σύνολο 30 ευρωπαϊκών χωρών.

Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, μαζί με τη Γαλλία και τη Ρουμανία έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ταξιδιών στο εσωτερικό.

Οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου προτιμούν σε ποσοστό πάνω από 98% να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό. Υψηλά είναι και τα νούμερα των Βέλγων που προτιμούν το εξωτερικό (σε ποσοστό σχεδόν 80%) καθώς και των Ελβετών σε ποσοστό κοντά στο 70%.

Η Eurostat καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ταξιδιών στο εσωτερικό σε έξι χώρες και συγκεκριμένα στη Ρουμανία (94%), την Ισπανία (91%), την Πορτογαλία (89%), την Ελλάδα (88%), τη Γαλλία (87%) και τη Βουλγαρία (86%).

Ειδικά η Ελλάδα καταγράφει και το υψηλότερο νούμερο ως προς τις διανυκτερεύσεις και συγκεκριμένα σχεδόν 10 στον αριθμό- για την ακρίβεια 9,9- και ακολουθούν οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου (7,1), οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί (από 6,5). Το 2017 οι Ελληνες πραγματοποίησαν, με βάση τα νούμερα που καταγράφει η Eurostat, συνολικά 6,2 εκατομμύρια ταξίδια.