Σύνταξη: tourismtoday.gr

Πιο ευτυχισμένοι σε ποσοστό περίπου 7% είναι όσοι ταξιδεύουν σε σχέση με όσους επιλέγουν να μείνουν σπίτι τους, σύμφωνα με νέα μελέτη του Washington State University. Μάλιστα, όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν έχουν μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας από εκείνους που ανέφεραν ότι ταξιδεύουν πολύ σπάνια ή καθόλου.

Ερευνητές στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ρώτησαν 500 ενήλικες για τη σημασία του ταξιδιού στη ζωή τους, πόσα ταξίδια πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια ενός τυπικού έτους και πόσο χρόνο αφιέρωσαν στην έρευνα και τον προγραμματισμό μελλοντικών διακοπών.

Βάσει των ευρημάτων:

  • Περίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι πραγματοποιούν περισσότερα από 4 ταξίδια αναψυχής σε ετήσια βάση, ενώ
  • κάτι λιγότερο από το 10% είπε ότι σπάνια (ή και ποτέ) κάνει διακοπές σε κάποιον προορισμό που απέχει πάνω από 75 μίλια από το σπίτι.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι δίνουν περισσότερη προσοχή σε πληροφορίες που σχετίζονται με τον τουρισμό και συχνά συζητούν για ταξιδιωτικά σχέδια με φίλους είναι πιο πιθανό να πάνε σε διακοπές από εκείνους που δεν σχεδιάζουν το επόμενο ταξίδι τους.

«Αυτή η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερο οι άνθρωποι μιλούν και σχεδιάζουν διακοπές, τόσο πιο πιθανό είναι να πάνε διακοπές. Οι ταξιδιωτικές εμπειρίες φαίνεται να έχουν μια μικρή αλλά αξιοσημείωτη επίδραση στην απόλαυση της ζωής», δήλωσε ο Τσουν-Τσου Τσεν, επίκουρος καθηγητής στο WSU. «Αυτή η έρευνα ελπίζουμε ότι θα είναι ένα επιπλέον καλό κίνητρο για να αρχίσεις να σχεδιάζεις τις επόμενες διακοπές σου».