Σύνταξη: tourismtoday.gr

Παρά την αύξηση του πληθωρισμού, τις υψηλές τιμές στα ταξίδια, τις διακοπές πτήσεων και τα ξενοδοχεία με έλλειψη προσωπικού, οι άνθρωποι εξακολουθούν να ταξιδεύουν, σύμφωνα με την STR.

Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, θεωρούν τα ταξίδια δικαίωμα και είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν παρά τις ταλαιπωρίες και τις οικονομικές προκλήσεις.

Αυξανόμενος πληθωρισμός; Κανένα πρόβλημα. Η πλειοψηφία θα δαπανήσει πολύ περισσότερα ή ελαφρώς περισσότερα στα ταξίδια, για:

  • Μεταφορές (72%).
  • Διατροφή (66%).
  • Καταλύματα (64%).
  • Εμπειρίες (58%).

Από τη στιγμή που οι άνθρωποι μπόρεσαν να ταξιδέψουν, η ζήτηση εκτοξεύτηκε στα ύψη και δεν φαίνεται να σταματάει ακόμη και με την αύξηση του πληθωρισμού.
Η βιομηχανία φιλοξενίας που βασίζεται σε υπηρεσίες σίγουρα αποκομίζει τα οφέλη αυτής της τάσης καταναλωτικών δαπανών.

Ξενοδοχεία με περιορισμένο προσωπικό

Στην μέτρηση της ευαισθητοποίησης των ξενοδοχείων με περιορισμένο προσωπικό, εξετάστηκαν οι στάσεις των ταξιδιωτών σχετικά με τα επίπεδα εξυπηρέτησης πελατών και τη μειωμένη καθαριότητα.

Ορισμένοι ταξιδιώτες παρατηρούν μια αλλαγή. Ένα αξιοσημείωτο ένα τρίτο των ταξιδιωτών παραμένει ουδέτερο και ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό διαφωνεί ότι η εξυπηρέτηση και η καθαριότητα είναι χαμηλότερη.

Υψηλές τιμές ξενοδοχείων

Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι σημαντικά υψηλότερες σήμερα από ό,τι πριν από την πανδημία. Αλλά οι ταξιδιώτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Με τις υψηλότερες τιμές, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι τουρίστες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην εύρεση της καλύτερης προσφοράς.
Τώρα ξοδεύουν περισσότερο χρόνο αναζητώντας την καλύτερη δυνατή συμφωνία (49%), σε σύγκριση με πέρυσι.
Οι επισκέπτες από τα τμήματα με υψηλές τιμές δωματίων σε πολυτελή και μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχεία, έψαξαν περισσότερο για την καλύτερη προσφορά.