Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα τσιπουράδικα του Βόλου, μια παράδοση χρόνων που έγινε αγαπημένη καθημερινή συνήθεια, θα παρουσιαστούν στον παγκόσμιο γαστρονομικό οδηγό μαγειρικής Saveur στους επόμενους μήνες, δίνοντας την ευκαιρία να γίνουν γνωστά σε όλο τον κόσμο της γαστρονομίας κι όχι μόνο.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού Δήμου Βόλου βρίσκεται σε συνεργασία με τον συγγραφέα Derek Sandhaus και την φωτογράφο Christina Holmes για το αφιέρωμα τόσο για το ψηφιακό (www.saveur.com) όσο και για το έντυπο γαστρονομικό περιοδικό Saveur.

Η γνωριμία των φιλοξενούμενων με το ποτό που παράγεται από σταφύλια του Βόλου θα γίνει με επίσκεψη και γευσιγνωσία σε τσιπουράδικα της πόλης και ενημέρωση για την παράδοση τους, το παρελθόν και την ιστορία τους.
Επίσης συμπεριλαμβάνεται αποτύπωση στιγμών κι εικόνων από την εμπειρία με το τσίπουρο.

Η ανάδειξη της γαστρονομίας του προορισμού αποτελεί προτεραιότητα του προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου, με τα τσιπουράδικα να είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γευστικά σημεία του γαστρονομικού προφίλ της περιοχής.

Με δράσεις εξωστρέφειας και ενίσχυσης του τουρισμού εμπειρίας στόχος είναι ο τουρισμός της περιοχής να τονωθεί γαστρονομικά και ο ταξιδιώτης να έρθει πιο κοντά στην ποιότητα και στην παράδοση του τόπου.

Σε αυτή προσπάθεια ανάδειξης της ιστορίας του τσίπουρου και των τσιπουράδικων του Βόλου συμμετέχει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας υποστηρίζοντας τη διαμονή των συνεργατών του περιοδικού και πολλοί επαγγελματίες της περιοχής.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, παρείχε φιλοξενία στα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής στα ξενοδοχεία Νεφέλη στο Βόλο και Δεσποτικό στην Πορταριά και το ξενοδοχείο Μαΐστρα (Hotel Maistra) στην Τσαγκαράδα.