Η KLM συμπλήρωσε έναν αιώνα λειτουργίας, και για τον εορτασμό των 100 χρόνων πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες κορυφώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου.

Στην Αθήνα, η εταιρεία με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οργάνωσε ποδηλατικό αγώνα στο αεροδρόμιο της Αθήνας – το ποδήλατο είναι το εθνικό μέσο μετακίνησης της Ολλανδίας εξάλλου.

Στο Bike-Run συμμετείχαν 50 νικητές που αναδείχθηκαν μέσα από διαγωνισμό που έγινε στα social media του αεροδρομίου.

Το Bike-Run ξεκίνησε στις 15:00 από τις αφίξεις του αεροδρομίου και οι διαγωνιζόμενοι ακολούθησαν μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή, γιορτάζοντας με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο τα 100 χρόνια της KLM.

Εμψυχωτής κατά την προσπάθειά τους αυτή ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Βολικάκης.

Στο σημείο του τερματισμού ο εορτασμός κορυφώθηκε με επετειακή τούρτα και με κλήρωση, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν οι 5 τυχεροί που κέρδισαν από ένα ξύλινο ποδήλατο COCO-MAT, 4 αεροπορικά εισιτήρια για το Άμστερνταμ με την KLM και διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία της COCO-MAT.

Εκ μέρους της KLM ο Περιφερειακός Διευθυντής Air France-KLM για την Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία κ. Γιάννης Πανταζόπουλος δήλωσε:

“Δεν θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε την 100η επέτειο της KLM με διαφορετικό τρόπο! Στόχος μας είναι η κάθε μας ενέργεια να αντανακλά τις υψηλές αξίες της εταιρείας σε ότι αφορά την βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, πάντα ακολουθώντας καινοτόμες ιδέες και δράσεις. Είναι μεγάλη μας χαρά που γιορτάσαμε τα γενέθλια της KLM στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και με αυτόν τον συμβολικό τρόπο, και ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν”.