Το 2026, η Lufthansa θα γιορτάσει την 100η επέτειο από την ίδρυσή της: Στις 6 Ιανουαρίου 1926, η Deutsche Luft Hansa AG ξεκίνησε στο Βερολίνο μέσω της συγχώνευσης της Deutscher Aero Lloyd και της Junkers Luftverkehr. Η πρώτη πτήση της νέας αεροπορικής εταιρείας ακολούθησε στις 6 Απριλίου 1926.

Η σημερινή Deutsche Lufthansa AG δεν είναι ο νόμιμος διάδοχος της εταιρείας που ιδρύθηκε το 1926, αλλά της Aktiengesellschaft für Luftverkehrsbedarf, η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα το 1953. Από το 1954, η εταιρεία φέρει το όνομα Deutsche Lufthansa AG και οι πτήσεις ξεκίνησαν την 1η Απριλίου , 1955.

Ωστόσο, η 100ή επέτειος από την αρχική ίδρυση της Lufthansa πρόκειται να εορταστεί δεόντως το 2026.

Τα ιστορικά αεροσκάφη Lockheed L-1694A Super Star και JU 52 D-AQUI έχουν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της Lufthansa και στις καρδιές όλων των οπαδών της αεροπορίας.

Σε εκδήλωση εργαζομένων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr, δήλωσε ότι και στα δύο αεροσκάφη θα δοθεί ένα νέο σπίτι για τον εορτασμό της 100ης επετείου της Lufthansa και θα εκτεθούν μόνιμα είτε στη Φρανκφούρτη είτε στο Μόναχο. Οι προετοιμασίες για αυτό θα ξεκινήσουν φέτος.

Το Lockheed L-1694A Superstar και το JU 52 D-AQUI βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αποθήκευση στο αεροδρόμιο Paderborn-Lippstadt. Το «Superstar» έχει αποσυναρμολογηθεί σε μεμονωμένα μέρη, ενώ το JU 52 είναι σχεδόν πλήρως συναρμολογημένο. Το αεροσκάφος κατασκευάστηκε το 1936 στο εργοστάσιο Junkers στο Dessau, ενώ το Super Star πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 1956. Τα old timer που κινούνται με έλικα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και ιστορικά σημαντικά αεροσκάφη στην ιστορία της αεροπορίας.

Σήμερα 17 Οκτωβρίου, το νεότερο αεροσκάφος του στόλου της Lufthansa θα πραγματοποιήσει μια σύντομη επίσκεψη στους διάσημους προκατόχους του. Το πρώτο Boeing B787 στα χρώματα της Lufthansa με την ταξινόμηση D-ABPA θα κάνει ενδιάμεσο σταθμό στο αεροδρόμιο Paderborn-Lippstadt το απόγευμα ως μέρος της εκπαίδευσης προσγείωσης που απαιτείται για τα πληρώματα του πιλοτηρίου.