Η SiteMinder, η κορυφαία πλατφόρμα ανοιχτού εμπορίου ξενοδοχείων στον κόσμο, αποκάλυψε τις λίστες των καναλιών διανομής που τον περασμένο χρόνο απέφεραν τα υψηλότερα έσοδα από κρατήσεις σε ξενοδοχεία στη Μέση Ανατολή και σε περισσότερους από 20 άλλους από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Η λίστα για τη Μέση Ανατολή—σύμφωνα με τις παγκόσμιες τάσεις—αποκαλύπτει μια πιο ολιστική στρατηγική διαδικτυακού εμπορίου, που αποτελείται από νέες και καθιερωμένες μεθόδους, που υιοθετείται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να παράγουν έσοδα.

Αυτή η ολιστική εμπορική στρατηγική συνίσταται σε μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ άμεσων και έμμεσων ροών εσόδων, με τις άμεσες κρατήσεις να διατηρούν την τρίτη θέση στη Μέση Ανατολή.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άμεσες κρατήσεις κατατάσσονται πλέον ως ένας από τους δύο κορυφαίους οδηγούς εσόδων σε περισσότερες από τις μισές (12) παγκόσμιες αγορές—από πέντε αγορές πέρυσι και δύο το 2019—οδηγούμενες από αυξημένες επενδύσεις σε μηχανές κρατήσεων, ιστότοπους ξενοδοχείων, metasearch, χωρίς τριβές πληρωμές, υποστήριξη από συμβούλους ξενοδοχείων και εξειδικευμένες εφαρμογές σχεδιασμένες για μετατροπή.

Οι φετινές λίστες περιλαμβάνουν επίσης 29 νέα κανάλια διανομής—συμπεριλαμβανομένων των TBOHolidays και Airbnb στη Μέση Ανατολή—που αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα ικανότητα των ξενοδοχείων να αγκαλιάζουν νέες ροές εσόδων στην αναζήτηση νέων πελατών.

Επιπλέον, οι λίστες περιλαμβάνουν όλο και περισσότερο το Airbnb, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη λίστα της Μέσης Ανατολής και σε άλλες δύο, και ανέβηκε σε 12 επιπλέον αγορές, παρά το γεγονός ότι το κανάλι διατέθηκε σε παραδοσιακές επιχειρήσεις φιλοξενίας μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

Άλλα σημαντικά ευρήματα που υποστηρίζουν μια μεγαλύτερη υιοθέτηση μιας ολιστικής στρατηγικής για το εμπόριο ξενοδοχείων περιελάμβαναν:

  • Διατήρηση της συνάφειας των περιφερειακών καναλιών, ιδιαίτερα σε τοποθεσίες με συνεχιζόμενα μειωμένα διεθνή ταξίδια. Αυτό αποδεικνύεται στη Μέση Ανατολή από τα κεντρικά γραφεία Destinations of the World από το WebBeds στο Ντουμπάι.
  • Συνεχή σημασία των χονδρεμπόρων για πολλούς παρόχους καταλυμάτων, με κορυφαία bedbank Hotelbeds και πάλι μεταξύ των κορυφαίων 12 στη Μέση Ανατολή και σε κάθε εξεταζόμενο προορισμό.
  • Σταθερή απόδοση των παγκόσμιων συστημάτων διανομής, τα οποία επανήλθαν στο Top 12 της Μέσης Ανατολής για πρώτη φορά από το 2019.