Να είστε καπνιστές και ενώ περιμένετε να φύγει η πτήση σας, να θέλετε να ανάψετε ένα τσιγάρο, αλλά να μην μπορείτε, μιας που απαγορεύεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους. Μην σας τύχει!

Eίδος υπό… διωγμό είναι οι καπνιστές στα περισσότερα αεροδρόμια της Ευρώπης, με κάποια από αυτά, ωστόσο, να έχουν μεριμνήσει για τους «θεριακλήδες», προβλέποντας την ύπαρξη ειδικά διαμορφωμένων χώρων για καπνίζοντες, τα γνωστά και ως smoking lounges.
Σε αυτούς τους χώρους, οι καπνιστές μπορούν να καταφύγουν και να ανάψουν τσιγάρο όσο περιμένουν για την πτήση τους.
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε από τα καλύτερα smoking lounges στην Ευρώπη.

Αθήνα

Οσον αφορά στα μέρη μας, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπάρχουν smoking lounges και στο χώρο των αφίξεων, όπως και στις αναχωρήσεις, με τις αίθουσες να είναι άνετες, με καλό εξαερισμό, χωρίς όμως να έχουν τη λογική της καφετέριας. Ειδικά διαμορφωμένα από τη Winston, τα lounges δίνουν την ευκαιρία στους περαστικούς να χαλαρώσουν πριν την πτήση ή να ξεκουραστούν μετά την άφιξή τους στην Αθήνα.

Φρανκφούρτη

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, υπάρχουν από το 2013 έξι ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που θυμίζουν… καφετέριες στον τερματικό σταθμό 1, όπου οι καπνιστές μπορούν να χαλαρώσουν στα άνετα καθίσματα και να απολαύσουν ένα τσιγάρο πριν ή μετά από μια πολύωρη πτήση, χωρίς να ενοχλούν κανέναν μη καπνιστή. Αποτελούν αποτέλεσμα συνεργασίας της Fraport με την εταιρεία καπνού JTΙ και ξεχωρίζουν αμέσως από την πολύ ωραία διακόσμησή τους. Φυσικά και τα… κλασικά smoking booths εξακολουθούν να υφίστανται σε όλα τα terminals.

Μόναχο

Τη «συνταγή» της Φρανκφούρτης ακολουθεί και το Μόναχο, με ειδικά διαμορφωμένους χώρους, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα διάφανα smoking booths που βρίσκονται στα περισσότερα αεροδρόμια, όπου συνήθως οι καπνιστές είναι όρθιοι και στριμωγμένοι. Εδώ η ευρύχωρη αίθουσα που δημιούργησε η Winston, προσκαλεί τους καπνίζοντες να βγάλουν τσιγάρο, αλλά και να παραγγείλουν να πιουν κάτι.

Ζυρίχη

Το αεροδρόμιο της Ζυρίχης ήταν το πρώτο που άνοιξε ειδικά διαμορφωμένα σαλόνια για να υποδέχεται τους καπνιστές. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 22 smoking lounges, τα οποία προσφέρουν στους καπνίζοντες, όχι μόνο τη δυνατότητα να επιδοθούν στην αγαπημένη τους (αν και βλαβερή) συνήθεια, αλλά και την ευκαιρία να χαλαρώσουν σε ένα άνετο περιβάλλον, απολαμβάνοντας τη θέα από τα διερχόμενα αεροπλάνα.

Βαρσοβία

Το Chopin Airport στην πρωτεύουσα της Πολωνίας διαθέτει έναν από τους αισθητικά ομορφότερους χώρους για καπνίζοντες στην Ευρώπη. Με πολύ ωραίο design, καθώς θυμίζει μικρό καφέ, το smoking lounge, που επιμελήθηκε η JTI, δίνει στους «θεριακλήδες» επισκέπτες του αεροδρομίου τη δυνατότητα να χαλαρώσουν, ανάβοντας ένα τσιγαράκι.

Πηγή : www.airnews.gr