Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μία από τις πτυχές που θα διαμορφώσουν το μέλλον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας είναι η ικανότητα προσαρμογής στις προκλήσεις της βιωσιμότητας.

Στην αναζήτηση ενός μέλλοντος που θα σέβεται περισσότερο τους προορισμούς και το περιβάλλον, υπάρχουν επτά εύκολες στην εφαρμογή προσεγγίσεις για να φέρουν κάθε κατάλυμα σε ένα νέο επίπεδο.

Το Ινστιτούτο Silestone αποκαλύπτει αυτά τα επτά «κλειδιά» -πέρα ​​από τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση- που αναμφίβολα θα κάνουν τη διαφορά στην ενίσχυση της βιωσιμότητας ενός ξενοδοχείου.

Επιπλέον, θα έχετε το πλεονέκτημα ότι μακροπρόθεσμα θα κάνετε οικονομία.
Επομένως η εφαρμογή των επτά «κλειδιών» της βιώσιμης οικονομίας στο ξενοδοχείο σας θα είναι ένα αδιαμφισβήτητο στοίχημα για το μέλλον.

Τα 7 «κλειδιά» για το βιώσιμο μέλλον της ξενοδοχειακής βιομηχανίας

1. Επισκευή

Αν και έχει πολλά κοινά με την επαναχρησιμοποίηση για ένα βιώσιμο ξενοδοχείο, η επισκευή περιέχει και άλλες παραμέτρους, καθώς σε αυτήν την περίπτωση δεν συνεπάγεται αυστηρά τη χορήγηση νέας χρήσιμης ζωής στα προϊόντα, αλλά τη διατήρηση της διάρκειας τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Προκειμένου ένα κατάλυμα να είναι πραγματικά αφοσιωμένο στη βιωσιμότητα, θα πρέπει έχει και τη δυνατότητα επισκευής προϊόντων.

2. Ανθεκτικά υλικά

Ένα βιώσιμο ξενοδοχείο πρέπει να υιοθετήσει ορισμένες συμπεριφορές που βοηθούν στην αποφυγή σπατάλης.
Πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο προσφέρονται οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες, ώστε τα εργαλεία να μην είναι πλέον μιας χρήσης.

Τα ξενοδοχεία που δεσμεύονται στον οικολογικό σχεδιασμό πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην αγορά ανθεκτικών αντικειμένων που μπορούν να αντέξουν τη δραστηριότητα της επιχείρησης.

Αναζητήστε έπιπλα, συσκευές και άλλα αγαθά που είναι ανθεκτικά. Είναι επίσης χρήσιμο εάν έχουν κατασκευαστεί με φυσικά υλικά. Αν και το αρχικό κόστος μπορεί να είναι υψηλότερο, μακροπρόθεσμα, θα εξοικονομείτε κόστος και θα μειώνετε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

3. Απόρριψη

Καθώς η ψηφιοποίηση γίνεται όλο και πιο παρούσα, έχει έρθει η ώρα να αφήσετε στο παρελθόν χάρτινα τιμολόγια ή εισιτήρια, καθώς και έντυπες επιστολές ή φυλλάδια.

Είναι προτιμότερο να προσφέρετε την ευκαιρία στον επισκέπτη ή στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεστε να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας σας ή ενός κωδικού QR, καθώς και να τους στέλνετε τα τιμολόγια μέσω email.

Όσον αφορά στις προμήθειες, μην αγοράζετε προϊόντα, για παράδειγμα τρόφιμα, με υπερβολικές συσκευασία. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τα πλαστικά και να επιλέξετε εταιρείες που χρησιμοποιούν ανακυκλωμένα υλικά.

4. Καλή οργάνωση

Πριν αγοράσετε νέα πράγματα, κοιτάξτε αυτά που έχετε ήδη στο απόθεμα σας.
Μπορεί για παράδειγμα να έχετε αχρησιμοποίητα έπιπλα που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν.

Επομένως, η καλή οργάνωση είναι σημαντική. Παρακολουθήστε όλα όσα έχετε στο βιώσιμο ξενοδοχείο σας και αναθεωρήστε περιοδικά τη χρήση τος.
Έτσι, θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε καλύτερα, να το εκμεταλλεύεστε και να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση όλων όσων έχετε κάτω από τη μύτη σας.

5. Επαναφορά

Αν εφαρμόζοντας τα προηγούμενα ανακαλύψατε ότι έχετε κάτι αχρησιμοποίητο, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε και να το επαναφέρετε. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσετε μια δεύτερη ζωή σε εκείνες τις πολυθρόνες που έχετε σε μια γωνιά και δεν τις χρησιμοποιεί κανείς ή να μετατρέψετε τις παλιές πόρτες σε μοναδικά κεφαλάρια για τα δωμάτια σας.

Ομοίως, ανάλογα με τον τύπο καταλύματος, έχετε την επιλογή να πάτε σε αγορά μεταχειρισμένων και να προμηθευτείτε ενδιαφέροντα αντικείμενα με προσωπικότητα. Έτσι με εξαιρετική τιμή, θα μπορέσετε να ανακαινίσετε το ξενοδοχείο σας.

6. Αναδιανομή

Η κοινή χρήση είναι ζωντανή. Όταν έχεις πράγματα που δεν τα χρησιμοποιείς, μπορείς να τα δωρίσεις για να τα χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος.
Στην περίπτωση των ξενοδοχείων, μια καλή ιδέα είναι -όπως αναφέρθηκε προηγουμένως- είναι να δώσετε στα πράγματα μια νέα ευκαιρία.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διαμορφώσετε τους χώρους με αναδιανομή σε ό,τι βρίσκετε σε αυτούς.
Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε περιοχή και όλα να είναι σε τέλεια αρμονία, η αναδιανομή είναι μια εξαιρετική ιδέα.

7. Μείωση ενεργειακής δαπάνης

Η χρήση προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης οποιουδήποτε βιώσιμου ξενοδοχείου.

Σχετικά με αυτό το θέμα, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό ορισμένων είναι οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίοι είναι σίγουρα καλοί.

Υπάρχουν όμως και πολλές συσκευές και άλλες ηλεκτρικές συσκευές που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τη φροντίδα του οικοσυστήματος. Επιπλέον, ταυτόχρονα, σας επιτρέπουν να κάνετε οικονομία, επομένως θα μπορείτε να μειώσετε το κόστος εάν τα χρησιμοποιήσετε στο κατάλυμα σας.

Βελτιστοποιώντας το πιο βιώσιμο ξενοδοχειακό πλαίσιο, μειώνετε τα απόβλητα, δίνετε τέλος στο μοντέλο μιας χρήσης και φροντίζετε τον πλανήτη.