Σύνταξη: tourismtoday.gr

Καθώς πλησιάζει η σεζόν φεστιβάλ 2023 που πολλοί αναμένουν με αυξημένες προσδοκίες, η Premier Inn αποκαλύπτει ποια τα top σε όλο τον κόσμο.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων εξέτασε τις συνδυασμένες ροές Spotify για τις πέντε κορυφαίες επικεφαλίδες σε περισσότερα από 100 φεστιβάλ, παράλληλα με τις αναζητήσεις Google για «[όνομα φεστιβάλ]», «[festival] + εισιτήρια» και «[festival] + line up» και έλαβε υπόψη την ικανότητα συμμετοχής.

Τα πιο αναμενόμενα φεστιβάλ στον κόσμο

  • Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι το Πολωνικό Φεστιβάλ Open’er είναι το πιο αναμενόμενο μουσικό γεγονός του 2023.
    Στο Open’er πρόκειται να συμμετάσχουν οι Lizzo, Lil Nas X, SZA, Arctic Monkeys και Kendrick Lamar φέτος, οι οποίοι θα λάβουν ένα συνδυασμένο 212,9 εκατομμύρια ακροατές του Spotify κάθε μήνα, καθιστώντας σαφές γιατί το γεμάτο αστέρια φεστιβάλ προσελκύει τις μάζες.
  • Δύο άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα του κόσμου, με το Roskilde Festival στη Δανία και το Electric Picnic στην Ιρλανδία να κατατάσσονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
  • Το Roskilde μπορεί να υπερηφανεύεται για τους headliners Kendrick Lamar και το pop icon Lizzo, μεταξύ άλλων, καθώς και υπερασπίζεται βιώσιμες πρωτοβουλίες και υπέροχη τέχνη για να ικανοποιήσει τους οικολογικούς και πολιτιστικούς θαυμαστές του φεστιβάλ.
  • Εν τω μεταξύ, το Electric Picnic της Ιρλανδίας φιλοξενεί επίσης πρωταγωνιστές σταρ όπως η Billie Eilish (54 εκατομμύρια μηνιαίες ακροατές του Spotify), η οποία συγκέντρωσε 100.000 παρευρισκόμενους για το πρώτο της σόου στο Glastonbury το 2022.

Ενώ τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ κυριαρχούν στις τρεις πρώτες θέσεις και αποτελούν τα μισά από τα κορυφαία 15, τρία αμερικανικά φεστιβάλ εμφανίζονται στην παγκόσμια λίστα.

  • Το Hangout Music Festival της Alabama (τέταρτο), στο οποίο συμμετέχουν οι θρύλοι της μουσικής Red Hot Chili Peppers και Paramore, When We Were Young in Λας Βέγκας (πέμπτο) και Governors Ball της Νέας Υόρκης (10η ).
  • Η συναυλία Grand Prix της Φόρμουλα 1 στη Σιγκαπούρη κατατάσσεται ως το όγδοο πιο αναμενόμενο φεστιβάλ στον κόσμο για το 2023, καθιστώντας το το πιο δημοφιλές μουσικό γεγονός στην Ασία.