“Θα συνεχίσουμε την πορεία της αειφόρου ανάπτυξης και της θετικής συμβολής στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, παράλληλα με όλους τους ενδιαφερόμενους και με στόχο να επιτύχουμε μαζί πολλά ακόμα επιτεύγματα τα επόμενα χρόνια”, αναφέρει μεταξύ άλλων στην εισηγήση του στην έκθεση απολογισμού αειφορίας της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Στέφανος Θεοδωρίδης.

“Φέτος τονίζει ο κ.Θεοδωρίδης, σύμφωνα με τη δέσμευσή μας να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας της Μεσσηνίας μέσω της λειτουργίας μας και δημιουργήσαμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην περιοχή, διαθέσαμε το 47,5% του προϋπολογισμού μας για προμήθειες F & B μόνο σε Μεσσηνιακούς προμηθευτές.

Η επικύρωση των 17 στόχων αειφόρου ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών ως κύριο πλαίσιο για τη διαμόρφωση της στρατηγικής μας για τη βιωσιμότητα, ήταν ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία, που ενισχύει τη συνεργασία μας με τους ενδιαφερόμενους και συνδέει τις επιχειρηματικές μας στρατηγικές με εθνικές και παγκόσμιες προτεραιότητες.

Η επένδυσή μας σε βιώσιμες πρακτικές συμβάλλει στην προστασία του πλούτου του φυσικού  περιβάλλοντος της περιοχής. Πιστεύουμε πραγματικά στους ανθρώπους μας και στην προσωπική ανάπτυξή τους.

Αυτά, είναι τα καλύτερα μας προτερήματα και τα αναπτύσσουμε συνεχώς. Είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας, καθώς μέσα από το πάθος, την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους, δίνουν στο όραμά μας ζωή.

Η αποτελεσματική συνεργασία με τους συνεργάτες μας συνεχίζει να τοποθετεί την Costa Navarino ως παράδειγμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και τα εξαιρετικά πρότυπα των εγκαταστάσεών μας.

Οι ποικίλες προσφορές για τους επισκέπτες μας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, μας επέτρεψαν να επεκτείνουμε συνεχώς τη λειτουργία μας, η οποία ήταν ένας από τους πρωταρχικούς μας στόχους.”

Στην έκθεση αειφορίας περιγράφονται πολιτικές και πρακτικές διαχείρισης της εταιρείας, στόχοι και επιτεύγματα για το 2016, σε ένα απλό και ολοκληρωμένο τρόπο με τη χρήση βασικών δεικτών απόδοσης.

Η έκθεση επικεντρώνεται στη δέσμευσή της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. να προωθήσει τον αειφόρο τουρισμό και να συμβάλλει, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα στους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDG) που σχετίζονται με τη λειτουργία της.