Drones, ελικόπτερα, αυτόφωρο και εισαγγελείς περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα αυξημένα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που θα τεθούν σε ισχύ από το βράδυ, ενώ τους παραβάτες περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα έως και 1000 ευρώ, για συνάθροιση.

Από σήμερα Μεγάλο Σάββατο στις 21.00 και ως τη Δευτέρα του Πάσχα τα μεσάνυχτα – δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη – επεκτείνεται σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Στην επιχείρηση “κυνήγι παραβατών” μπαίνουν περίπου 25.000 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα, drones και ελικόπτερα, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς για το ενδεχόμενο αυτοφώρου.

Σήμερα Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα δούμε περιπολικά ακόμα και στις γειτονιές, ενώ θα υπάρχουν παντού μπλόκα.
Στους αστυνομικούς οι εντολές είναι σαφείς: “Βεβαιώστε παραβάσεις, αφαιρέστε πινακίδες, διπλασιάστε τα μπλόκα”.
Εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι σε όσους παρουσιάσουν βεβαιώσεις ότι μεταβαίνουν για βοήθεια σε ηλικιωμένους (κωδικός Β4 για “κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη”). Για να αποδειχτεί ότι λένε αλήθεια δεν αποκλείεται αστυνομικές δυνάμεις να τους συνοδεύσουν στον ηλικιωμένο.

Σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι 2 άτομα ανά όχημα.
Καταχρηστική και παραπειστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.