Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Southwest πάσχει από την κρίση του κορωνοϊού όπως όλες οι άλλες αεροπορικές εταιρείες. Το αποτέλεσμα είναι χαμηλοί τριμηνιαίοι αριθμοί. Αυτό δεν συνέβη εδώ και χρόνια, με τον αερομεταφορέα που είναι γνωστός ως “μητέρα” των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Οι τρεις μήνες έως τα τέλη Μαρτίου έληξαν σε ισορροπία με μείον 94 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (ισοδύναμα με 86 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με τη Southwest. Την ίδια περίοδο πέρυσι, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους είχε κέρδη 387 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα μειώθηκαν 18% στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Αυτή είναι μια άνευ προηγουμένου στιγμή για το έθνος μας και για την αεροπορική βιομηχανία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Gary C. Kelly.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η εξάπλωση του ιού προκάλεσε μια πολύ απότομη μείωση του αριθμού των επιβατών και οι ακυρώσεις παρέμειναν σε πρωτοφανές επίπεδο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε ένα τεράστιο πακέτο διάσωσης αεροπορικών εταιρειών, από το οποίο η Southwest έχει ήδη λάβει χρηματοδοτική βοήθεια δισεκατομμυρίων.