Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να εισέλθουν στην Αυστρία βάσει πιο χαλαρών κανόνων, καθώς η χώρα δέχεται πλέον τεστ COVID-19 ως έγκυρη απόδειξη εισόδου.

Ενημερώνοντας τους κανόνες, οι αυστριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι από σήμερα 22 Φεβρουαρίου, η χώρα που θα εφαρμόσει τον κανόνα «3-G».
Αυτό σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αυστρία εφόσον διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό που υποδεικνύει ότι ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί, ελεγχθεί ή αναρρώσει από τον ιό.

«Για να αποδείξετε την κατάσταση σας «3-G», μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή NHS Covid ή το EU Covid Pass.
Γίνονται επίσης δεκτές εκδόσεις και ιατρικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή ανάρρωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της επίσημης επίσημης πύλης της Αυστρίας.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ακολουθήσουν την εγκυρότητα που ισχύει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ανάρρωσης και εξετάσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη πύλη της Αυστρίας, η χώρα δέχεται τόσο PCR όσο και γρήγορες εξετάσεις αντιγόνου για είσοδο.

Η εξέταση PCR πρέπει να ληφθεί εντός 72 ωρών και η ταχεία εξέταση αντιγόνου πρέπει να ληφθεί εντός 24 ωρών για να γίνει αποδεκτή κατά την είσοδο.

Οι αρχές τόνισαν ότι ισχύουν αυστηροί κανόνες εισόδου για όσους δεν μπορούν να τηρήσουν τον κανόνα «3-G».

Οι ταξιδιώτες που δεν διαθέτουν έγκυρο τεστ, εμβολιασμό ή πιστοποιητικό ανάρρωσης θα μπαίνουν σε καραντίνα, αμέσως μετά την είσοδο στην Αυστρία.
«Αν ταξιδεύετε στην Αυστρία χωρίς απόδειξη εμβολιασμού/ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ, πρέπει αμέσως να απομονωθείτε. Μόλις βγείτε αρνητικό τεστ, μπορείτε να βγείτε από την καραντίνα», υπογραμμίζεται στην σχετική ανακοίνωση.