espa«Η ελληνική Κυβέρνηση παραμένει απολύτως πιστή στην πορεία των μεταρρυθμίσεων. Η συνέχιση και εμβάθυνση είναι ο μόνος τρόπος η Ελλάδα να βγει από την κρίση». Αυτό δήλωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn.

Σχετικά με το αντικείμενο της συνάντησης με τον Επίτροπο, δηλαδή την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, ο υπουργός σημείωσε: «στόχευση για εμάς αποτελούν οι γρήγορες κινήσεις που θα επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με τους πόρους που προβλέπονται στο νέο ΕΣΠΑ, κυρίως προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Για να συμπληρώσει ότι «όλα αυτά τα εργαλεία (σ.σ. αναφερόμενος στα κονδύλια από το ΕΣΠΑ και τα διαρθρωτικά ταμεία) πρέπει να χρησιμοποιηθούν με το βέλτιστο τρόπο για να βοηθήσουμε την ελληνική κοινωνία για έξοδό της από την κρίση».

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Hahn, σημείωσε πως «όλοι μαζί από κοινού θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να διασφαλίσουμε την καλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία για την επίτευξη καλύτερων προοπτικών για την Ελλάδα».

Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον υπουργό, τους απασχόλησε και ο τρόπος στήριξης και προώθησης των ΜμΕ λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ευκαιρίες, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις ΜμΕ, να τις χρηματοδοτήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα για τη δημιουργία νέων ακόμη και μέσω clusters”. Ο Hahn τόνισε παράλληλα ότι «μπορούμε να μετρήσουμε το βαθμό της επιτυχίας της Ελλάδας μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

euro2day