xionodromikoseliouΣύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στις 11 το πρωί μεταξύ της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου σχετικά με τον καθορισμό νέων διακοπών για τους μαθητές με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου να αναζωογονηθεί ο εσωτερικός χειμερινός τουρισμός.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση αυτή προήλθε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, η οποία πρότεινε τη δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα. Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια ενέργεια που λειτουργεί εδώ και χρόνια, με καλά αποτελέσματα, σε αρκετές χώρες του εξωτερικού (“ski week” για τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης προκειμένου να ενισχυθούν τα χειμερινά θέρετρα) και που εφόσον συνδυαστεί με ενημερωτική καμπάνια από το Υπουργείο Τουρισμού και με δελεαστική τιμολογιακή πολιτική από τα Μέλη της Π.Ο.Ξ. (π.χ. δωρεάν διαμονή για τα παιδιά εντός του δωματίου των γονέων ή/και έκπτωση έως και 50% σε ξεχωριστό δωμάτιο), θα δρούσε άκρως θετικά στην κατεύθυνση της τόνωσης του χειμερινού τουρισμού της χώρας μας.

Κατά τη σύσκεψη θα εξετασθεί η διάρκεια των “λευκών” διακοπών των μαθητών με βασικό μέλημα να μην χαθούν ημέρες διδασκαλίας.