Την αναγνώριση προσώπου για τους αεροπορικούς ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα, εξετάζει η Border Force του Ηνωμένου Βασιλείου, στοχεύοντας στην αντικατάσταση της ανάγκης να προσκομίσουν διαβατήρια κατά την άφιξη.

Ο Φιλ Ντάγκλας, γενικός διευθυντής της Border Force, δήλωσε στους Times ότι η υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου σε ηλεκτρονικές πύλες στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι είχε πραγματικά εντυπωσιαστεί από τα συστήματα e-gate που έχουν ήδη εγκατασταθεί στα αεροδρόμια της Αυστραλίας και του Ντουμπάι.

Το αυστραλιανό σύστημα απαιτεί από τους ταξιδιώτες να υποβάλουν αίτηση για ηλεκτρονική άδεια ταξιδιού, με τον επιβάτη να χρησιμοποιεί το smartphone του για να διαβάσει το τσιπ στο διαβατήριο ως μέρος αυτής της διαδικασίας αίτησης.

Στη συνέχεια, η φωτογραφία του ταξιδιώτη αποστέλλεται στις αυστραλιανές συνοριακές αρχές, οι οποίες μπορούν αργότερα να αντιστοιχιστούν με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου όταν φτάνουν στο αεροδρόμιο χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν το διαβατήριό τους.

Δοκιμές αυτού του είδους τεχνολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να ξεκινήσουν αργότερα αυτό το έτος και εάν είναι επιτυχείς, η Border Force θα ψάξει να αγοράσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εγκατάσταση της υπηρεσίας στα αεροδρόμια της χώρας.