Οι αεροπορικές εταιρείες υιοθετούν την τεχνολογία Blockchain της Bitcoin για να κάνουν τα ταξίδια φθηνότερα
Ηδη η Lufthansa Group ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Ελβετικό startup Winding Tree για την κατασκευή βάσης Blockchain για τις ταξιδιωτικές εφαρμογές.

Το Winding Tree που είναι μια απομακρυσμένη πλατφόρμα διανομής ταξιδιών με ανοιχτές πηγές, υπόσχεται ότι «θα καταστήσει τα ταξίδια φθηνότερα για τον τελικό χρήστη, καθιστώντας τα παράλληλα και πιο αποδοτικά για τους προμηθευτές».

Το Blockchain είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για κρυπτοσυχνότητες όπως το Bitcoin, που χρησιμοποιούν τα παγκόσμια δίκτυα υπολογιστών για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων που καταγράφει τις συναλλαγές Bitcoin.

“Μια ανοικτή αγορά με ανοιχτό ανταγωνισμό δεν σημαίνει υπερβολικά υψηλά τέλη συναλλαγών και κανένα εμπόδιο για την είσοδο”, πρόσθεσε σε ανακοίνωση της η Winding Tree.

Επιπλέον, το Winding Tree επιτρέπει στις μικρές επιχειρήσεις να ανταγωνίζονται με τους μεγάλους παίκτες, φέρνοντας επιτέλους την καινοτομία στην ταξιδιωτική βιομηχανία”.

Η Winding Tree δήλωσε ότι για να χρηματοδοτήσει την αρχική της ανάπτυξη, ξεκινά τη σηματοδοτική πώληση της κρυπτογράφησης “Líf” την 1η Νοεμβρίου, με την Lufthansa Group να συμμετέχει στην προπώληση.

Η Expedia (EXPE) και η Priceline (PCLN) ελέγχουν το 95% της online ταξιδιωτικής αγοράς και η ταξιδιωτική βιομηχανία είναι συχνά περίπλοκη όταν πρόκειται για την ψηφιακή τεχνολογία.

Οι αρχάριοι ή οι εταιρείες που δεν ειδικεύονται σε ταξίδια συχνά δυσκολεύονται να εισέλθουν στην αγορά, καθώς η άμεση πρόσβαση στις προσφορές αεροπορικών εταιρειών, ξενοδοχείων και άλλων παρόχων υπηρεσιών απαιτεί διαπραγματεύσεις με κάθε παίκτη.

Σύμφωνα με το Winding Tree «η κυριαρχία των εταιρειών αυτών στην αγορά, έχει αναγκάσει τις τιμές των ταξιδιωτών να αυξάνονται συνεχώς λόγω των επιβαλλόμενων τελών.

Αυτή η νέα εταιρική σχέση έρχεται να αλλάξει το status quo και να κάνει πτήσεις φθηνότερες για τους ταξιδιώτες και πιο κερδοφόρες για τους παρόχους».

“Η συνεργασία με τον όμιλο Lufthansa θα μας επιτρέψει να χτίσουμε εφαρμογές ταξιδιών με βάση το blockchain οι οποίες όχι μόνο συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των αεροπορικών εταιρειών αλλά θα μπορέσουμε να τις δοκιμάσουμε με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, επιβεβαιώνοντας περαιτέρω την αποδοτικότητα και την επεκτασιμότητα της πλατφόρμας.

Ο Όμιλος της Lufthansa αποτελεί παράδειγμα για την ταξιδιωτική βιομηχανία”, δήλωσε ο Maksim Izmaylov, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Winding Tree.

“Ο όμιλος Lufthansa ασχολείται με την ανάπτυξη API, για παράδειγμα υποστηρίζοντας το πρότυπο IATA NDC, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στις προσφορές του στους πελάτες και τους συνεργάτες διανομής, δήλωσε ο Markus Binkert, Διευθυντής Διαχείρισης και Διανομής της Lufthansa Group Airlines.

Με την ενσωμάτωση αυτών των APIs με το δημόσιο blockchain του Winding Tree, η Lufthansa Group δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καινοτόμους συνεργάτες που αναπτύσσουν εφαρμογές ταξιδίου αιχμής να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις προσφορές μέσω μιας αποκεντρωμένης και ενδιάμεσης ελεύθερης αγοράς ταξιδίων”.