Ο συντονισμός των δράσεων που απαιτούνται για την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις Κυκλάδες, απασχόλησε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, οι βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και Κατερίνα Μονογιού, ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, δήμαρχοι νησιών των Κυκλάδων και εκπρόσωποι Ενώσεων Ξενοδόχων των νησιών.

Ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην “ισχυρή κυβερνητική βούληση να προετοιμαστεί η χώρα για την υποδοχή επισκεπτών στο διάστημα που οι υγειονομικές συνθήκες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα θα το επιτρέψουν, πάντα με τη καθοδήγηση των ειδικών της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας”.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Θεοχάρης, στις 8 Μαΐου θα είναι έτοιμα τα απαραίτητα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών υποδομών, τα οποία -μετά από διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς- θα οριστικοποιηθούν έως τις 15 Μαΐου.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε πώς “το εγχείρημα, να έχουμε τουριστική περίοδο μέσα σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες υγειονομικής κρίσης, είναι ιστορικά μοναδικό και εξ αυτού και εξαιρετικά δύσκολο. Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ το Νότιο Αιγαίο, που είναι η καρδιά του Ελληνικού τουρισμού, να μην δίνει αυτή την μάχη”.