Σε τέσσερις μήνες, θα είναι σε πλήρη εξέλιξη το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου της Κρήτης, στο Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Αυτό διαβεβαίωσαν στελέχη της αναδόχου εταιρείας ΤΕΡΝΑ -που πραγματοποίησαν χθες αυτοψία στην έκταση όπου θα δημιουργηθεί το νέο αεροδρόμιο- την δημοτική αρχή.

Ενημέρωσαν ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την συγκρότηση της θυγατρικής εταιρίας «Αριάδνη group» η οποία θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο. Η εταιρεία μίσθωσε ήδη γραφεία σε Ηράκλειο και Καστέλι.

Η επικείμενη κύρωση της σύμβασης του έργου από την Βουλή, που εκτιμάται ότι θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, θα σημάνει και την δρομολόγηση των απαιτούμενων διαδικασιών και ενεργειών για την έναρξη της κατασκευής του έργου.

Και οι δύο πλευρές στην χθεσινή συνάντηση συμφώνησαν στην αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου το οποίο θα παρακολουθείτε από αρμόδια επιτροπή.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας είδαν θετικά το αίτημα του δήμου να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις τόσο στο κατασκευαστικό κομμάτι όσο και στην στελέχωση των υπηρεσιών του νέου αεροδρομίου, κάτοικοι της περιοχής.