Επιφυλλακτική για τις συνέπειες που θα έχει στον ελληνικό τουρισμό το τρομοκρατικό κτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού Ελενα Κουντουρά στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 εκφράζοντας ταυτόχρονα την αλληλεγγύη της στο γαλλικό λαό.

Η Ελλάδα, όπως είπε η υπουργός, είναι μια “ασφαλής χώρα” και όποια αρνητικά γεγονότα συμβαίνουν στην ευρωπαϊκή γειτονιά μας δεν είναι απαραίτητο να ευνοήσουν τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα.

Προς επίρρωση τούτου, ανάφερε ότι τέτοια γεγονότα λειτουργούν ως τροχοπέδη στη διάθεση του ευρωπαίου πολίτη για διακοπές. Κατά συνέπεια, σημείωσε, η χρονιά η εφετεινή είναι μια δύσκολη χρονιά, καθώς οι εξωγενείς παράγοντες διαμορφώνουν την εξέλιξη της.

Εστιάζοντας στην Ελλάδα υπογράμμισε, ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα διαμορφώσουν  τη συνολική εικόνα των αφίξεων και των εσόδων. Πάντως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εφέτος οι συγκεκριμένες κρατήσεις θα κινηθούν ανοδικά σε ποσοστά από 35% εως 40%, είπε η κα υπουργός.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ