Την έντονη αντίδρασή τους, για την ήδη ειλημμένη απόφαση συρρίκνωσης του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων σε συνέδρια, έκαναν γνωστή με επιστολή τους οι επιχειρηματίες Τουρισμού της χώρας, στους υπουργούς Επικρατείας, Υγείας, Τουρισμού και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Η πρόβλεψη του συγκεκριμένου οριζόντιου περιορισμού», όπως αναφέρεται στην επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελάδος (ΣΕΤΕ), «ο οποίος τίθεται ανεξάρτητα από το εμβαδόν και τη χωρητικότητα του χώρου που διεξάγεται το συνέδριο, είναι κατά την άποψη μας αδικαιολόγητος».

Όπως διευκρινίζουν, τα συνέδρια διεξάγονται βάσει ειδικών αυστηρών πρωτοκόλλων που προβλέπονται στη με αριθμό 10249/3-7-2020 ΚΥΑ, των οποίων η τήρηση λόγω της φύσεως της συγκεκριμένης δραστηριότητας διασφαλίζεται πλήρως.

Ενώ, «Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση υποχρεώνεται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων να διακόψουν ουσιαστικά τη λειτουργία τους και ουσιαστικά “ακυρώνεται” η υφιστάμενη ισχύς των υγειονομικών πρωτοκόλλων που είχαν καθιερωθεί πρόσφατα για το ασφαλές “άνοιγμα” των υβριδικών συνεδρίων (FtF σε συνδυασμό με διαδικτυακή παρακολούθηση), τα οποία είχαν εγκριθεί και ανακοινωθεί από το Υπουργείο Τουρισμού (03 Ιουλίου 2020) και κοινοποιηθεί στα αρμόδια Υπουργεία.

Τόσο οι επαγγελματίες του χώρου που ασχολούνται με τη διοργάνωση συνεδρίων, όσο και πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες ασχολούνταν με το συγκεκριμένο αντικείμενο -και από αυτό προερχόταν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους- επηρεάζονται σημαντικά».

Όπως γίνεται γνωστό, με τη δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ, σημαντικές συνεδριακές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το προσεχές χρονικό διάστημα εσωτερικού ή και διεθνούς χαρακτήρα ακυρώθηκαν και επλήγη η θετική εικόνα της Ελλάδας ως προορισμός, λόγος για τον οποίο ζητήθηκε να αναθεωρηθεί το συντομότερο η συγκεκριμένη απόφαση.