Το μοναδικό δυναμικό του τουρισμού είναι το εργαλείο για την προώθηση της παγκόσμιας αειφόρου ανάπτυξης.
Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στην σύνοδο «Χρηματοδότηση του τουρισμού για την ατζέντα του 2030» που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Αναθεώρησης του Βοήθεια για το Εμπόριο στο 2019, στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη της Ελβετίας.

Οι υπουργοί, οι αναπτυξιακοί εταίροι και τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, όπως υπογραμμίστηκε πρέπει να κατανοήσουν καλύτερα και να αναγνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο ο τουρισμός μπορεί να συμβάλει στην ατζέντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη του 2030.

Πως ο τουρισμός μετατρέπει τις ζωές σε όλο τον κόσμο

Στην σύνοδο ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) Ζουράμπ Πολολικασβίλι επισήμανε τον βασικό ρόλο του παγκόσμιου τουριστικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

“Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον τομέα της διεθνούς ανάπτυξης, δήλωσε ο κ. Πολολικασβίλι.
Η ενίσχυση και η απελευθέρωση των ροών βοήθειας για τον τουρισμό θα βοηθήσει τον τομέα να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και θα οδηγήσει σε κοινωνική, οικονομική ανάπτυξη και οικονομική ποικιλομορφία. Συνεργαζόμενοι, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της νέας αρχιτεκτονικής βοήθειας και να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω καθώς ο τουρισμός μετατρέπει τις ζωές σε όλο τον κόσμο”.

Όπως επισήμαναν όλοι οι ομιλητές στη σύνοδο της Γενεύης, το ποσό της βοήθειας και της χρηματοδότησης της ανάπτυξης προς τον τουρισμό πρέπει να αυξηθεί σημαντικά, ώστε ο τομέας να αξιοποιήσει πραγματικά το τεράστιο δυναμικό του.