Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότεροι από 50 ευρωβουλευτές, προτρέπουν με επιστολή τους την Γαλλική και Βρετανική κυβέρνηση, καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να διασώσουν το Eurostar.

Οι περιορισμοί ταξιδιών λόγω COVID-19 έχουν καταστρέψει τα οικονομικά της διασυνοριακής σιδηροδρομικής υπηρεσίας. Προκαλώντας τη μείωση του αριθμού των επιβατών κατά 95% από τον περασμένο Μάρτιο.

Η Eurostar ζητά κρατικές ενισχύσεις. Και σήμερα έχει μειώσει τις υπηρεσίες της στο ελάχιστο. Με ένα δρομολόγιο μετ’ επιστροφής την ημέρα.

Η εταιρεία, η οποία ανήκει στο 55% της γαλλικής κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, βρίσκεται σε συνομιλίες με τη γαλλική και τη βρετανική κυβέρνηση για οικονομική υποστήριξη.

“Το μέλλον των σιδηροδρομικών ταξιδιών σε όλη τη Μάγχη διακυβεύεται εάν δεν βρεθεί λύση, αναφέρουν στην επιστολή τους οι ευρωβουλευτές.

Αυτό δεν θα επηρεάσει μόνο αρνητικά τις οικονομίες και στις δύο πλευρές του καναλιού και θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες θέσεων εργασίας.

Αλλά θα υπονομεύσει επίσης σοβαρά τις προσπάθειες για να καταστούν οι μεταφορές πιο βιώσιμες στην Ευρώπη.

Οι κυβερνήσεις που δεσμεύονται για ένα πιο φιλικό προς το περιβάλλον μέλλον δεν θα πρέπει να αγνοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διεθνής σιδηροδρομική υπηρεσία, ενώ διασώζουν αεροπορικές εταιρείες”.