Για την διαφορετικότητα, την ισορροπία μεταξύ των φύλων και την ένταξη τους στην ταξιδιωτική βιομηχανία, δεσμεύτηκε η…θηλυκή πλευρά του κλάδου στο πρώτο Διεθνές
Φόρουμ Γυναικών για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.
Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Φόρουμ, οι εμπνευσμένες γυναίκες ηγέτες στη βιομηχανία του Τουρισμού από 18 χώρες, μοιράστηκαν την προσωπική τους εμπειρία και συμβουλές σταδιοδρομίας.
Η βασική ομιλήτρια, η Eliza Reid, η Πρώτη Κυρία της Ισλανδίας, δήλωσε πως η μεγαλύτερη ισότητα των φύλων είχε ωφελήσει ολόκληρη την Ισλανδία.
Η χώρα με την κυβερνητική νομοθεσία για μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των φύλων, είναι τόσο οικονομικά ευημερούσα όσο και ψηλά στον δείκτη των πιο ευτυχισμένων εθνών, είπε χαρακτηριστικά.
Οι εκπρόσωποι στον Φόρουμ προέρχονταν από ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών οργανισμών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από γυναικείες οργανώσεις και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Εκπρόσωποι από αεροπορικές εταιρείες όπως η Icelandair και η easyJet, επικεφαλής από το PEAK DMC και την TUI παρακολούθησαν παράλληλα με άνδρες και γυναίκες ταξιδιωτικούς επιχειρηματίες από τον Ισημερινό έως τον Λίβανο.
“Η ενσωμάτωση και η ισότητα είναι πλέον μια βασική επιχειρηματική επιταγή”, τόνισε στο Φόρουμ η Jo ​​Phillips, υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού της Carnival UK.
Η Zina Bencheikh από την PEAK DMC τόνισε σχετικά με τις διεθνείς προοπτικές ότι είναι “σημαντικό να έχουμε ισχυρές γυναίκες σε ηγετικές τουριστικές θέσεις που να λειτουργούν ως πρότυπα και να εμπνέουν την επόμενη γενιά”.
Το πρώτο Διεθνές φόρουμ γυναικών στο ταξίδι αναπτύχθηκε από την Women in Travel CIC σε συνεργασία με την Promote Iceland, Carnival UK και PEAK DMC.